CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019
LA CARABASSA NO ÉS UNA BROMA 

MOSTRA DE CARABASSES ORGANITZADA PER AHULLANA & LANUSSE


DEL 6  AL 16 DE DESEMBRE DE 2012. ESTUFA FREDA

ACTIVITAT GRATUÏTA AMB L'ENTRADA DEL BOTÀNIC

Horari: de dilluns a diumenge de 10 a 18h.

El Botànic acull la mostra “La carabassa no és una broma” organitzada per l’empresa Ahullana & Lanusse, amb nombroses varietats de carabasses cedides per diferents agricultors de tota la península, sobre tot de les comarques valencianes de la Ribera i la Costera, i l’Estació Agrària Experimental de Carcaixent.

Una iniciativa que ha format part de les primeres Jornades Gastronòmiques de Carabasses del nostre territori, que s'han celebrat del 25 d’octubre al 22 de novembre a la localitat de Carcaixent. Més de 40 cuiners van participar amb nombroses receptes i degustacions al voltant d’aquest fruit que donen diferents espècies de plantes de la família de les cucurbitàcies.

I és que la firma valenciana vol reivindicar el consum d’aquesta hortalissa tan lligada a la nostra cultura i gastronomia, que va més enllà del seu ús com a senya del dia de tots els sants o halloween. Taronges, verds, rugoses, llises, xicotetes, grans, allargades… més de 300 exemplars amb diferents formes i colors que estaran a l’Estufa freda del Botànic fins al diumenge 16 de desembre, per a que tothom puga conèixer més a prop la gran diversitat de carabasses que existeix, malgrat que ja no puguem apreciar-la als nostres mercats habituals.

Carabasses curioses, decoratives i per a consum, que són la gran majoria i que després seran donades a la Casa de la Caridad de València, prop del Jardí, per a que puguen ser aprofitades en aquestes festes de nadal.

validxhtml validcss