CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019
ART CONTRA LA POBRESA

TERCERA EDICIÓ DE LA MOSTRA SOLIDÀRIA

DEL 4 AL 28 D’OCTUBRE DE 2012. SALA D'EXPOSICIONS 

INAUGURACIÓ 4 D’OCTUBRE A LES 20H

Horari: de dilluns a diumenge de 10 a 14 i de 16 a 20h. Entrada gratuïta

La Coordinadora Valenciana d’Organitzacions No Gubernamentals de Desenvolupament, i la campanya Pobresa Zero, porten al Botànic l’exposició de la tercera edició d’Art contra la pobresa, un conjunt d’obres de diferents artistes valencians, la venda de les quals anirà destinada a fins solidaris.

Els ODM, Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni establerts per les Nacions Unides es crearen per treure a milions de persones de la pobresa extrema, i de condicions educatives, socials i de salut que no deurien permetre’s al segle XXI. Així, d’aquesta iniciativa nasqué al nostre país l’Aliança Espanyola contra la Pobresa, i a la Comunitat s’ha concretat amb la campanya Pobresa Zero, per a “sensibilitzar a la societat i els seus dirigents, i pressionar als responsables polítics i econòmics per a que es prenguen les mesures necessàries per aplegar als Objectius”, dels quals parlàvem al principi.

I és que desgraciadament ja és en boca de tots que disposem de recursos i capacitat per evitar la pobresa extrema al món, però que continua sent un tema polític i d’interessos. Amb una situació concreta a l’actualitat que a més ho empitjora tot, el canvi climàtic i la crisi, tant econòmica com alimentària i de combustibles. Però a Pobresa Zero pensen que les excuses no són vàlides i que no eliminen els problemes, així que entre les activitats que organitzen es troba la mostra del Botànic en la que ja s’han compromès més de 30 artistes a participar.

Així, es pretén que el compromís dels artistes i les seues obres, que en definitiva són la seua veu, contribueisquen a les tasques de conscienciació i movilització ciutadana que estan portant-se a terme entre els valencians i a la resta de territoris. A més de sumar-se a la protesta contra els poders polítics per instar-los a que es comprometen en la lluita contra la pobresa i compleisquen els seus pactes i decisions. Com ens demana Manolo Portolés, comissari de la mostra, “som la primera generació de la Humanitat que disposem dels mitjans per acabar amb la pobresa i la fam al món, complim els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni. Mobilitza’t!”.

A la inauguració, que serà el dia 4 a les 20h, es presentarà l’obra dels artistes, actuarà el cor de l’escola de música DIVISI, i hi haurà un vi d’honor. A banda de tots els artistes valencians que han donat la seua obra per aquesta causa, i la coral que actua, a l'exposició mostra també col·laboren PROAVA, Promoció Agroalimentària de Qualitat de la C. V., i la revista cultural La Fénix Troyana.


EXPOSICIÓN: ARTE CONTRA LA POBREZA. III EDICIÓN

validxhtml validcss