CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
FESTA DE LA CIÈNCIA 2011

JARDÍ EXTERIOR, DIUMENGE 27 DE NOVEMBRE DE 11 A 14h

ENTRADA GRATUÏTA

Un any més, arriba al Jardí Botànic la “Festa de la Ciència”, amb noves propostes didàctiques i lúdiques per als més xicotets i que aquest 2011 se centraran en la celebració de l'Any Internacional dels Boscos i de l'Any Internacional de la Química. La festa, que tindrà lloc diumenge que ve 27 de novembre, forma part de les nombroses activitats promogudes per la Càtedra de Divulgació de la Ciència en la Setmana Europea de la Ciència i amb les quals el Botànic i la Universitat de València pretenen augmentar la visibilitat del treball dels científics i la implicació de la ciència en la vida de les persones.

Jocs, tallers, contacontes i exposicions de la mà del Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic, que es complementaran amb les nostres “Visites guiades” de l'últim diumenge de cada mes i un Concert de música clàssica a l'Auditori Joan Plaça, que tindrà lloc a les 12h. Una jornada de portes obertes al Jardí, amb activitats gratuïtes per gaudir en família de la Setmana de la Ciència.

ITINERARI DE LA JORNADA:


1º CENTRE D'INFORMACIÓ I JOC, localitzat a la plaça de les Magnòlies. En aquesta parada els assistents rebran informació sobre les activitats. També se'ls proposarà un joc sobre l'exposició dels boscos que se situarà al passadís central i que ha estat subvencionada pel Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Terminada la gimcana...prova superada! Podran passar a realitzar els diferents tallers pel Jardí:

2º NENDO-DANGO. En aquesta parada els assistents aprendran la importància que té el sòl en un bosc i realitzaran un taller de nendo-dango, una tècnica utilitzada per a reforestar amb llavors de plantes autòctones.

3º PAPER RECICLAT, per conscienciar de la importància dels boscos i dels nombrosos beneficis que n’obtenim. La despesa en paper implica pèrdua de boscos, per això el taller de paper és una manera de conscienciar de la necessitat de fer-ne un ús sostenible.

4º L'EDAT DELS ARBRES. Amb troncs d'arbres i palmeres coneixeran el creixement dels arbres, com es formen els anells i com es diferencia entre un arbre i una palmera. Després hauran de respondre a qüestions sobre el que han après.

5º LA FUNCIÓ DEL BOSC COM A GESTOR DE L'AIGUA. EL CICLE DE L'AIGUA. En aquesta parada veuran com podem elaborar petits hivernacles amb materials reciclats. Aquests serviran per a explicar el cicle de l'aigua i la importància dels boscos com a generadors. Els més menuts realitzaran un taller de maquillatge de cares, amb material homologat per a ells.

 BOSC MEDITERRANI. Explicació del bosc mediterrani i de les plantes aromàtiques que hi podran descobrir, on es troba l'aroma i com s'extrau. Després faran una bossa de plantes seques aromàtiques que també s'utilitza com a antiarnes natural per a recordar el paper d'aquestes plantes. 

7º L’UMBRACLE. Com cada any, en aquest espai se situarà el CONTACONTES. Per a facilitar l'assistència hi haurà diverses sessions. 

8º BOSC QUÍMIC. Per commemorar també l'Any Internacional de la Química, els visitants es podran emportar un “bosc químic”, una manera d'unir dues celebracions: l’Any Internacional de la Química i l’Any Internacional dels Boscos”
validxhtml validcss