CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
HORTICULTURA ECOLÒGICA

ORGANITZAT PER LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ

DATES: DEL 7 A L'11 DE NOVEMBRE DEL 2011

Primer dia de matrícula: 13 d'octubre


Horari: de 10 a 13h

Lloc: Auditori Joan Plaça/ Sala Cavanilles

Edat: majors de 16 anys

Preu: gratuït

Nota: Es recomana haver realitzat amb anterioritat el curs bàsic d'Introducció a l'Agricultura Ecològica.

El Jardí Botànic acull una nova edició d'aquest curs organitzat per la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Al final del curs s'atorgarà un certificat d'assistència i aprofitament.

L'horticultura intensiva, practicada convencionalment, tendeix a considerar al sòl com un element suport del cultiu, on s'incorporen importants dosis de fertilitzants i de productes químics d'ampli espectre d'acció. Una pràctica que combinada amb la millora genètica de les llavors o la intensificació de l'agricultura ha donat lloc a problemes de degradació, compactació, resistència, pèrdua d'espècies tradicionals i contaminació d'aigües, aliments i persones.

D'aquesta preocupació sorgeix l'horticultura ecològica com una alternativa amb creixent demanda i cada volta més assequible, que aposta per unes pràctiques més respectuoses i en equilibri amb el medi ambient. Aquesta disciplina es regeix per dos principis bàsics: augmentar la resistència de les plantes mitjançant un metabolisme equilibrat, perquè siguen menys susceptible a l'atac d'insectes i malalties, i fomentar al màxim la biodiversitat per a afavorir l'equilibri biològic entre les espècies.

En aquest sentit la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha desenvolupat aquest curs on podràs aprendre, durant cinc dies de sessions teòriques, les tècniques necessàries que caracteritzen a un bon horticultor ecològic de la mà de diferents experts en la materia.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Cal reservar places només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció que estarà disponible en aquesta secció, enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es amb nom, cognoms i NIF, o telefonant al número 96 315 68 06 de dilluns a divendres de 10 a 13 h

PROGRAMA:

I. INTRODUCCIÓ A L’HORTICULTURA ECOLÒGICA. NORMATIVA I CONTROL DEL CULTIU

II. FERTILITZACIÓ EN HORTICULTURA. EL COMPOSTATGE.

III. SANITAT EN HORTICULTURA ECOLÒGICA. PRINCIPALS PLAGUES I MALALTIES HORTÍCOLES I EL SEU MANEIG ECOLÒGIC. 

IV. LA IMPORTÀNCIA DE LES VARIETATS I LA SEUA GESTIÓ. PRODUCCIÓ I CONSERVACIÓ DE LES LLAVORS.

V. EL MANEIG DE LES HERBES I LES ESPÈCIES SILVESTRES EN HORTICULTURA. ELS ADOBATS EN VERD I LES BARDISSES. ASSOCIACIONS I ROTACIONS EN HORTICULTURA.

APUNTS DEL CURS D'HORTICULTURA ECOLÒGICA

Al següent enllaç podeu descarregar-vos el material que s'ha utilitzat durant el curs. Únicament heu de pressionar el Botó verd que posa DOWNLOAD i després el gris que posa FREEDOWNLOAD: 

DESCARREGAR APUNTS D'HORTICULTURA

o també ací:

DESCARREGAR APUNTS D'HORTICULTURA

Si teniu qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb el nostre gabinet per telèfon al 963156824 o mitjançant el correu electrònic elisa.caballer@uv.es

validxhtml validcss