CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019
WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2009

TORNA LA MILLOR FOTOGRAFIA DE NATURA

SALA D'EXPOSICIONS

ENTRADA GRATUITA

Horari: dimarts a divendres de 10 a 14h i de 16 a 18h, i els caps de setmana s’obri una hora més tard.

L’exposició Wildlife Photographer of the Year 2009, el premi de fotografia de natura més prestigiós del món, organitzat per el Museu d’Història Natural d’Anglaterra i la BBC Wildlife Magazine, torna al Jardí Botànic.

Entre els objectius del concurs està servir d’inspiració a les noves generacions d’artistes de la fotografia, elevar el status de la fotografia de natura fins a nivells d’expressió artística, i donar a conèixer la gran biodiversitat que existeix a tot el Planeta.

Les diferents categories que hi ha són: el Premi principal, i els premis Planeta Terra i Gerald Durrell. A banda de les diferents seccions: forma i composició, aus, mamífers, altres animals, el món submarí, elogi de les plantes, natura en blanc i negre, retrats d’animals, la natura a les ciutats i els jardins, terres verges, animals al seu entorn i joves fotògrafs de la natura. 

Enguany hi ha sis guardons a fotògrafs espanyols:

- Miguel Lasa, guanyador de la secció Forma i composició, per una foto d’un ós polar a la badia de Hudson, titulada “alba polar”.

- Carlos Virgili,guanyador de la secció Natura en blanc i negre amb la foto “medusa solar”, presa a Badalona.

- Jordi Chias, finalista a la secció Retrats d’Animals, amb la foto “cria curiosa”, d’un cetaci a les Illes Canàries.  

- Juan Manuel Hernández López, amb una Menció Especial a Retrats d’Animals, amb “el vol del voltor”, presa al riu Duratón.

- Nilo Merino Recalde, Menció Especial a la secció Joves fotògrafs de natura entre 11 i 14 anys, amb la foto “arbre en la boirina”, presa a Cantabria.  

- Ramón Navarro,Menció d’Honor a la secció Aus, amb una foto d’un puput a Sevilla anomenada “tornada amb provisions.


WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2009

validxhtml validcss