CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019
"HOMBRE PATATA" de Carmen Calvo

L’exposició Hombre patata és una producció de la Universitat de València entorn de la darrera creació de Carmen Calvo, una de les artistes espanyoles actuals de major repercussió internacional. Es tracta d’una lectura diferent als espais de l’històric Jardí Botànic de la Universitat de València; un concepte molt més ampli que no el d’una exposició lligada a una sala.

 

El comissari d’aquesta mostra, Wilson Lázaro, conservador al Museu Bispo do Rosário Arte Contemporánea de Rio de Janeiro a Brasil, ha ideat aquest projecte específic per al Jardí Botànic dins de les últimes tendències del món de l’art contemporani.

 

L’exposició s’estructura a partir de quatre seccions: inici (instal·lació-videoart), acció (el públic s’apropia de l’espai), transformació (conjunt de nou imatges de l’artista) i la vida (integració d’instal·lació-escultura en l’espai). Es tracta d’un concepte “viu” d’exposició, que anirà transformant-se al llarg del temps per l’evolució dels seus materials i per l’acció del públic, que podrà participar i formar part del procés de creació.

 

Un catàleg a tall de caixa de records completa aquesta mostra, on es recull diferents referències de filosofia, botànica i història, que són la base per al fonament conceptual de la instal·lació. A més del vessant més experimental i artístic, aquest projecte continua la línia de recuperació de la història i la recerca que vertebren la programació del Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València.


INAUGURACIÓ "HOMBRE PATATA"

validxhtml validcss