CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
I TROBADA D’ASSOCIACIONS DE CIÈNCIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

JORNADA PER A DIVULGADORS CIENTÍFICS VALENCIANS

DIA: 16 DESEMBRE 2017

ENTRADA: gratuïta prèvia inscripció. Cal enviar un email a daigilde@alumni.uv.es, indicant nom, cognoms i entitat (en cas de pertànyer a alguna). Aforament limitat.
LLOC: Estufa Freda (centre del Jardí)
HORARI: 11:30 h
RESPONSABLES: David Ibáñez (investigador i director d’ASSTEC),  Andreu Escrivà (científic i divulgador)
MODERA: Eva Pastor (Cultura i Comunicació del Jardí Botànic)

DESCRIPCIÓ

El Jardí Botànic acull un acte dedicat a unir veus i esforços per la divulgació científica valenciana. De la mà d’ASSTEC, l’Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera naix la proposta d’aquesta I Trobada d’Associacions de Ciència de la Comunitat Valenciana, per a reunir a col·lectius i particulars que tenen un objectiu comú, la comunicació i divulgació científiques. Buscar punts en comú, unir esforços i recursos, i iniciar un procés conjunt i encaminat a la construcció d’una futura Federació, són algunes de les metes que persegueix aquest encontre. En definitiva, posar nom, saber qui som i en què treballem, i veure quin pot ser el resultat de seure a una taula comuna. 

És cert que en aquestes últimes dècades hem vist col·lectius posar-se en marxa al nostre voltat per oferir a la població programes, activitats i esdeveniments relacionats amb la divulgació científica, però almenys a la nostra Comunitat encara ens falta una institució capaç d’organitzar, coordinar i recolzar els seus treballs i propostes. 

Com explica David Ibáñez, d’ASSTEC, tot i que vivim envoltats de ciència i tecnologia, i tot i que fan avançar el coneixement humà, i les tecnologies s’han incorporat i assimilat ja a la nostra societat com una eina indispensable d’ús diari i quotidià, també és cert que una part de la societat viu d’esquena a aquests avanços, ja siga per falta d’interès, desconeixement o per la necessitat d’una major empenta per part de les associacions i col·lectius que es dediquen a la comunicació en aquest sentit.

ASSTEC, l’Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera naix en 2016 com un projecte social per dotar al Municipi de Bétera d’una institució que oferisca un programa d’activitats i esdeveniments relacionats amb la divulgació científica. En l’elaboració del seu programa compta amb l’assessorament de divulgadors científics professionals i experts reconeguts en diferents àrees de la ciència, sempre amb l’objectiu de donar a conèixer la ciència de la manera més rigorosa possible i, al mateix temps, fer-la accessible i atractiva al públic. 

validxhtml validcss