CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019

ARBRE, QUANTS ANYS TÉNS? 

La dendrocronologia respon! El Jardí ofereix l’oportunitat d’explorar la part més íntima dels arbres, el seu interior, on descobrir el seu passat i el nostre. Una infecció fúngica va acabar amb la vida d’un antic roure de fruits grans que va viure al jardí. Ara el seu tronc talat ens mostra la fusta amagada i les seqüeles de la malaltia.

Així, trobarem aquest Quercus macrocarpa a la zona de bulbàcies, junt a l’umbracle, on podràs contar els anells de creixement anuals d’aquest majestuós arbre a què retem homenatge. Però també amb el panell que encetem, descobriràs la ciència de la dendronologia, una disciplina que estudia els anells i els restes de fusta carbonitzada. Fins i tot amb ella tenim informació del clima en èpoques passades.

Un testimoni del pas dels anys jeu al nostre jardí esperant per narrar-te la seua història. I es que durant les dècades que va viure passaren moltes coses a la història, a la ciència i també al nostra ciutat.  Fets i moments que trobarem reflexats en les seues línies de vida. Acosta’t al jardí, que no t’ho conten!

I si vos interessa aquesta temàtica vos arecomanem també l'article L'aliança amb els arbres que podréis encontrar en Espores.

validxhtml validcss