CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019
I JORNADA DE FLORA EXÒTICA INVASORA AL TERRITORI VALENCIÀ

DETENIR LA INVASIÓ

Com a part d'aquesta campanya de comunicació i cinservació, el Jardí Botànic va organitzar a octubre del 2008 la I Jornada sobre flora exòtica invasora al territori valencià, patrocinada por la Generalitat Valenciana, la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge i la Universitat de València. L'objectiu era crear una plataforma per a obtenir informació, intercanviar idees i trobar solucions davant aquesta problemàtica.

Gràcies a la participació de diversos experts a la matèria es va poder  debatir sobre els problemes generats per les plantes invasores a nivel estatal i regional, informar sobre les mesures preses per l'administració per a la prevenció, el control i la eradicació d'aquestes plantes i proposar algunes alternatives per a evitar el seu ús tan estés en jardineria.

També es va presentar el projecte pilot "La ruta de les invasores", itinerari didàctic que serà implantat al Jardí i amb el que els visitants podran aprendre a identificar diferents espècies clau de caràcter invasor, la magnitud i tipologia dels problemes que ocasionen, així com els esforços que s'estan prenent per a la seua eradicació.

La jornada, dirigida per Antoni Aguilella, director del Botànic, es va realitzar a l'Estufa Freda del Jardí i va comptar amb un gran nombre d'assistents de diferents àmbits professionals com estudiants i professors universitaris, docents de l'enseyança secundària, treballadors i gestors d'empreses relacionades amb la jardineria,i personal tècnic del Jardí Botànic expert als estudis de flora.

L'actes es va completar amb una eixida pràctica per la Devesa de la L'Albufera per a observar in situ el cas d'una planta invasora coneguda com a "Ungla de gat" (Carpobrotus edulis), que s'estén per les dunes del Saler i contra la que es va organitzar una partida d'eradicació a la que van participar tots els assistents.

PROGRAMA DE LA JORNADA:


EIXIDA PRÀCTICA A LA DEVESA DE L´ALBUFERA (EL SALER)

validxhtml validcss