CULTURA I COMUNICACIÓ | 2022
CICLE: INFÀNCIA I MEDI AMBIENT

CREIXENT EN ENTORNS SOSTENIBLES

DIES: 14 OCTUBRE - 11 NOVEMBRE 2015 

ORGANITZA: Jardí Botànic de la Universitat de València
COMISSARIAT: Núbia Forero, postgraduada en drets de la infància, protecció, garanties i exercici. Universitat de València.
PÚBLIC GENERAL: totes les activitats són d’entrada lliure fins completar l’aforament. A la jornada d’art i natura, així com per a visitar la mostra, cal abonar l’entrada al Jardí.
PROFESSORAT: activitat reconeguda com a curs de formació del CEFIRE de València. Matrícula: cefire.edu.gva.es/sfp

Tornen les conferències del Botànic amb un projecte molt especial, el cicle “Infància i Medi Ambient, creixent en entorns sostenibles". Una trobada amb experts per parlar dels nous reptes i aliances al voltant de la infantesa i del seu vincle amb els espais que els envolten, tant urbans com rurals. 

I és que, en paraules de la comissària i coordinadora de la proposta, Nubia Forero, resulta fonamental, en termes de protecció del medi ambient, analitzar la prevenció, intervenció i bones pràctiques enfocades a la població infantil, per a aconseguir programes, plans i polítiques que fomenten de forma clara i transparent un entorn saludable on els nostres xiquets puguen viure, estudiar i jugar.

Tot açò requereix d'un enfocament multidisciplinari, participatiu i coordinat, amb la finalitat d'abordar les amenaces i fortaleses ambientals, tenint en compte la diversitat cultural i l'aprofitament d'experiències efectives ja existents. Sempre amb la cooperació dels sectors socials que treballen per la salut i l'accés a l'educació, habitatge, energia o aigua, i desenvolupen les polítiques, plans i programes en aquest sentit.

D’aquesta manera el cicle “Infància i medi ambient”, organitzat pel Jardí Botànic, constarà de la participació de diferents professionals que treballen en la matèria des de perspectives tan diferents com ara l’educació, els drets de la infància, la participació i el joc, la cura de la natura i la sostenibilitat ambiental.  Un projecte amb dos col·loquis, una conferència central, unes jornades d’art i natura, i una projecció documental i debat amb la participació especial d’un centre escolar. Activitats gratuïtes i obertes al públic general.

PROGRAMA DEL CICLE

14 OCTUBRE. COL·LOQUI: AMBIENTS SALUDABLES PER A LA INFÀNCIA
Auditori Joan Plaça, 19h
Es desenvoluparan els drets de la infància i el seu compliment, pel que fa a la cura mediambiental tant rural com urbana, i a l’impacte saludable d’ambients per a la infància. 

21 OCTUBRE. COL·LOQUI: BONES PRÀCTIQUES AMB INFÀNCIA I MEDI AMBIENT 
Auditori Joan Plaça, 19h

Es reflexionarà sobre la relació entre el desenvolupament integral i de valors que defineix la cultura institucional i una visió dels drets de la infància, especialment en allò relacionat a les qüestions ambientals i la Responsabilitats Social Corporativa.

8 NOVEMBRE. JORNADA: ART I CONSCIÈNCIA MEDIAMBIENTAL
Umbracle i Jardí Exterior, 10-13h 
Activitats lúdiques i artístiques encaminades a sensibilitzar respecte al medi ambient a través del joc i la creativitat. Jornada dirigida al públic infantil i familiar, i entitats que treballen per les persones amb capacitats especials.

11 NOVEMBRE. JORNADA DE SENSIBILITZACIÓ PEDAGÒGICA: EL NOSTRE MEDI AMBIENT, CUIDEM I OPINEM
Aula seminaris, 11h
Es treballarà en el camp de la sensibilització pedagògica. A través d’un vídeo – fòrum es reflexionarà sobre la importància del reciclatge i el tractament de residus. Com a resultat de la jornada es dissenyarà una memòria pedagògica i gràfica, que contindrà les opinions i conclusions generades entre l’alumnat dels centres educatius participants.

11 NOVEMBRE. CONFERÈNCIA CENTRAL: EL JOC EN GIRAR EL CANTÓ
Auditori Joan Plaça, 19h

Es reflexionarà sobre el dret al joc, com ingredient necessari per a la infància i l’ús del temps lliure. “Programar ciutats per a la infància, no és solament contenir un equipament municipal mobiliari homologat”.

14 OCTUBRE - 11 NOVEMBRE. EXPOSICIÓ: CHARAGUA, UN FRAGMENT DE BOLÍVIA
Edifici Antic del Jardí. Obert tots els dies de 10 a 19h
Mostra de la fotògrafa boliviana Paola Lambertín, que narra la convivència de la comunitat indígena guaraní amb el seu entorn i l’harmonia sàvia on creix la seua infància envoltada per la natura i les seues famílies.  

POTS DESCARREGAR EL PROGRAMA COMPLET ACÍ:

validxhtml validcss