CULTURA I COMUNICACIÓ | 2022
NATURALIA

EXPOSICIÓ DE JAVIER MORENO

DIES: 5 FEBRER - 12 ABRIL 2015 

SALA D'EXPOSICIONS DEL BOTÀNIC, ENTRADA GRATUÏTA

HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 20h

El Botànic presenta Naturalia, un projecte de l'artista Javier Moreno que convertirà la Sala d'Exposicions en un autèntic Gabinet de Curiositats. Una col·lecció de criatures i espècimens imaginaris que oscil·len entre allò natural i allò artificial, entre allò real i allò fictici, i que evoquen a eixes primigènies Sales de Meravelles o Wunderkammern, que van tenir el seu apogeu en els segles XVI i XVII i on s'exhibien objectes exòtics, rareses i meravelles de la natura. L'origen dels nostres museus actuals.

La pròpia paraula Naturalia fa referència a una de les quatre categories en les quals s'organitzaven aquests Gabinets: Artificialia, Scientifica, Exotica i Naturalia. I és precisament l'interès de Javier Moreno per allò biològic, el que li va portar a prendre aquesta última categoria com a fil conductor de l'exposició i a imaginar la seua pròpia natura inventada mitjançant curiosos espècimens que semblen haver arribat des de llunyanes expedicions científiques o de mons remots que uneixen exotisme i fantasia.

Escultures realitzades amb diverses tècniques i materials, que en ocasions recorden a l'art de la taxidermia; dibuixos i quadres que evidencien l'interès de l'artista per la il·lustració científica; i fotografies de menuts diorames efímers on algunes d'aquestes criatures semblen haver trobat el seu propi hàbitat natural.

Una mostra que serà inaugurada el dijous 5 de febrer a les 19h en la Sala d'exposicions del Botànic i que podreu visitar fins al pròxim mes d'abril.

Encara que d'origen conquense, Javier Moreno viu a València des de fa anys on a més treballa les tres disciplines que més li apassionen, el disseny gràfic, les arts plàstiques, a través de la ceràmica principalment, i la jardineria i el paisatgisme.

validxhtml validcss