CULTURA I COMUNICACIÓ | 2022
REHOGAR

DISSENY OBERT I REUTILITZACIÓ

EXPOSICIÓ DE MAKEATUVIDA EN COL.LABORACIÓ AMB LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

DIES: 23 OCTUBRE 2014 - 11 GENER 2015 

INAUGURACIÓ: 23 DE OCTUBRE A LAS 19.30H

ANTIC EDIFICI D'INVESTIGACIÓ. JARDÍ EXTERIOR
Actividad gratuïta amb l'entrada al jardí

HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 19h en octubre, i fins a les 18h a partir de novembre

Una vella espremedora reconvertida en lluminària, unes taules fabricades amb vells bidons de gasoil o unes sabatilles noves fetes a base de residus plàstics, són algunes de les creatives propostes que podrem trobar enguany en la sisena edició de REHOGAR. Exposició col·lectiva sobre reutilització i disseny obert de l'associació Makeatuvida, en col·laboració amb la Universitat de València, que torna al Botànic amb més peces i mobiliari per a l'hàbitat construïts a partir de residus.

Mostra que podrem trobar a l'antic edifici d'investigació del Jardí i on participen més de 30 creadors nacionals i internacionals amb objectes que promouen el l'ecodisseny, a través d'idees pràctiques, estètiques, sostenibles i que fomenten a més el do-it-yourself. Concepte que pren força en aquesta última edició a través d'un itinerari on, a més de sorprenents dissenys, trobarem la recepta secreta de cadascun dels objectes amb els materials, eines i instruccions de muntatge que necessitem per a construir-los. I per a què? Doncs per a que provem nosaltres mateixos a reproduir-los, makear-los i adaptar-los a les necessitats de les nostres pròpies cases.

I és que REHOGAR, és repensar la nostra llar i els nostres estils de vida, proposar solucions pràctiques i sostenibles que ens parlen del quotidià, però amb dissenys que siguen accessibles a qualsevol persona, reproduïbles i sobretot respectuosos amb el medi ambient. En paraules del col·lectiu Makeatuvidahem emprès un camí on el disseny ja no va a estar fet solament per professionals. Ara té més sentit agafar un disseny ja existent i hackearlo perquè s'adapte a les nostres necessitats.

Makeatuvida és una associació cultural sense ànim de lucre, de caràcter social, artístic i educatiu, que fomenta el reciclatge creatiu i la conscienciació mediambiental davant la problemàtica dels residus de la nostra societat. Una xarxa de persones que no vol contribuir a l'augment progressiu de residus i abocadors que vivim avui dia, per que sí, i que creu en el potencial de l'intercanvi lliure de creativitat com a força per a canviar la societat, respectant i pensant una mica més en el planeta que habitem.

Més informació:
www.makeatuvida.net

validxhtml validcss