CULTURA I COMUNICACIÓ | 2022
JORNADA: PARATGES NATURALS MUNICIPALS

JORNADA GRATUÏTA

DÍA: 18 SETEMBRE 2014

ORGANITZA: Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València
LLOC: Auditori Joan Plaça
HORARI: 
10h - 14h

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València organitza aquesta jornada sobre paratges naturals, en col·laboració amb el Botànic i IMELSA, que tindrà lloc a l’Auditori Joan Plaça del Jardí de 10h a 14h. Una buena oportunidad para reflexionar sobre la importancia y la eficacia de este tipo de figuras como herramientas para la conservación ambiental, pero también también sobre las implicaciones que conlleva en las poblaciones más cercanas.

L'article 9º de la Llei 11/1994 de 27 de desembre de la Generalitat Valenciana Llei estableix que "Constituiran paratges naturals municipals les zones compreses en un o diversos termes municipals que presenten especials valors naturals d'interès local que requerisquen la seua protecció, conservació i millora i siguen declarades com a tals a instàncies de les entitats locals".

Aquests espais, caracteritzats per la gestió municipal, protegeixen béns de rellevància local que, per regla general, se situen molt prop dels ciutadans, per la qual cosa poden generar, més enllà de la seua innegable voluntat per preservar valors naturals i paisatgístics, qüestions d'índole social, econòmica i cultural que afecten directament a les persones i les seues activitats.

Una problemática que será el fil conductor d’aquesta jornada que serà inaugurada per Esteban Morcillo, Rector de la Universitat de València, Salvador Enguix, Diputat de Medi Ambient, i Isabel Mateu, la Directora del Jardí Botànic de la UV. SErà el mateix conservador del Botànic, Jaime Güemes, l’encarregat de encetar el torn de les conferències amb “Els paratges municipals en el context dels espais naturals protegits valencians”. I desprès, Isabel Moya, Tècnic del Servei de Medi Ambient de la Diputació de València, parlarà sobre “L’impuls de la Diputació de València als Paratges Naturals Municipals”.

Finalment, s’organitzarà una taula rodona moderada per Jorge Hermosilla, Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, en la que participaran diferents especialistes en la matèria com Salvador del Saz (Departament d’Estructura Econòmica de la UV), Beatriz Santamarina (Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV), i Juan Salvador Monrós (Departament de Microbiologia i Ecologia de la UV).

L’entrada és gratuïta i està oberta al públic general però l’aforament és limitat, així que s'ha de fer matrícula prèvia mitjançant la pàgina web del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial. Es lliurarà certificat d’assistència.

DESCARREGA ACÍ EL PROGRAMA DE LA JORNADA:

validxhtml validcss