CULTURA I COMUNICACIÓ | 2022
EL PERSA AL BOTÀNIC

DIES: 5 JUNY - 7 SETEMBRE 2014
AMPLIEM L'EXPOSICIÓ FINS AL 21 DE SETEMBRE! 

ESTUFA FREDA DEL BOTÀNIC
Activitat gratuïta amb l'entrada al Jardí 

HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 21h. A setembre fins a les 20h 

El Botànic presenta “El Persa al Botànic” una exposició sobre l'obra del genial il·lustrador José Cardona, que podreu visitar en l'Estufa freda del Jardí fins al 21 de setembre. Projecte organitzat pel Jardí Botànic i el Cercle Artístic Recreatiu de les Publicacions del Persa.

Una mostra d'allò més delirant que ens endinsarà en el particular món de l'artista valencià a través d'una cuidada selecció de retallables, escrits i dibuixos relacionats amb la natura. Plantes, aus, insectes, que ja van captivar a l'artista des de ben xicotet quan va creuar per primera vegada les portes del Jardí Botànic i que ara construeixen aquest màgic bestiari amb el qual recorrerem les diferents etapes de la seua trajectòria artística.

I és precisament aqueixa atracció per la natura la que va portar a Cardona a acabar instal·lant-se en un pis amb vista al nostre xicotet bosc urbà, des d'on imaginava i creava mentre veia passar els núvols, observava els canvis estacionals a través dels arbres i plantes del Jardí, i intentava desxifrar el que els ocells murmuraven en cantar.

A més de recordar a aquest magnífic il·lustrador, veí i amic, també descobrirem la seua faceta menys coneguda com a escriptor a través de diferents textos que ens faran reflexionar sobre els seus dibuixos. I també tindran lloc una sèrie d'activitats paral·leles a l'exposició com són un “Taller de muntatge de retallables infantils” i el “Primer congrés de la PPD, la Pilota Postal Descascarillable”, un dels projectes més personals de Cardona.

José Cardona, El Persa (València, 1943-2012), aprèn a llegir i a escriure sense adonar-se, abans d'anar al col·legi dels Escolapis. Després estudia arquitectura amb don Alfonso Belmonte, que li bateja com El Persa, nom d'adult que utilitzarà com a pseudònim des dels divuit anys. Després d'exercir diversos oficis, la majoria d'ells relacionats amb les lletres i els traços, s'estableix, en 1981, com a dibuixant de retallables i «editor a la seua», activitats que compatibilitza, entre unes altres, amb el pilotatge de la Comtessa, moto bona i bonica

MÉS INFORMACIÓ:
www.mediavaca.com
www.reylear.es

validxhtml validcss