CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
MICROMUNDO

EL LADO INVISIBLE DE LA CIENCIA
EXPOSICIÓ DE RUVID 

DIES: 5 NOVEMBRE  -  8 DESEMBRE 2015. AMPLIEM FINS AL 6 DE GENER! 

SALA D'EXPOSICIONS DEL BOTÀNIC, ENTRADA GRATUÏTA

HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 20h 

El Botànic acull la mostra MICROMUNDO: El lado invisible de la ciencia¸ organitzada per RUVID, la xarxa d’Universitats per al foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació. Micromundo és un recull de fotografies realitzades amb instrumentació científica i que es presentaren al concurs ¿Cómo ves la ciencia?, que organitza anualment també RUVID. Imatges sorprenents que ens posen davant dels ulls tot allò que veiem al dia a dia però sota una perspectiva totalment diferent, la que obtenen els científics al seu treball usant la microscopia.

I és que des que al 1590 s’inventara el primer microscopi, les portes al micromón ens revelaren una realitat increïble que permetia un desenvolupament, fins aleshores inabastable, de l’activitat científica. Ara, prou segles després, es continua treballant en aquest sentit, i es desenvolupa a més la vessant artística de les imatges científiques.  Per això aquestes 38 fotografies, a banda de sorprendre’ns amb una visió nova d’una formiga, els fongs, les neurones, la pell de la tomaca, o la paret de l’intestí, entre moltes altres coses, ens resultaran atractives simplement també per la seua estètica, colors i composició.

A més, des del Jardí volem acostar aquesta visió també als més menuts, i per això trobareu les fotos adaptades a la seua mida, i una projecció didàctica sobre el món de la microscopia. I si passeu podreu descarregar-vos l’APP creada per RUVID per aquesta exposició amb puzles i “rasca” per jugar  en el mòbil amb aquestes fantàstiques imatges.

RUVID naix a partir d’un conveni de col·laboració de les cinc universitats públiques valencianes, i entre els seus múltiples objectius està per exemple establir vincles de col·laboració entre aquestes universitats, i contribuir a potenciar el seu paper a la societat, però també incrementar la cultura científica de la societat valenciana organitzant activitats com aquesta, que comuniquen i divulguen la nostra ciència. 

MÉS INFORMACIÓ:
ruvid.org/wordpress 

validxhtml validcss