CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
PRESENTACIÓ DE 'SAMARUC DIGITAL'

DIA: 30 SETEMBRE 2015

AUDITORI JOAN PLAÇA, 19H
ENTRADA GRATUÏTA, AFORAMENT LIMITAT 

El Jardí Botànic acull la presentació de Samaruc digital, el nou portal d'informació ambiental sobre la Comunitat Valenciana. Una iniciativa molt necessària, dirigida per professionals de llarga trajectòria a la comunicació ambiental al nostre territori que ara aprofiten les grans possibilitats de difusió que ofereix la xarxa per oferir informació de qualitat amb les últimes tecnologies audiovisuals.

Però Samaruc Digital també destaca pel seu concepte de plataforma oberta. Per una banda està obert a les universitats, empreses, moviments socials o qualsevol entitat interessades a difondre continguts sobre el nostre entorn, però a més els seus usuaris que també podran opinar sobre els continguts, proposar els temes dels audiovisuals i, fins i tot, pujar els seus propis continguts mediambientals.

El projecte pren el nom d’aquest diminut peix autòcton que es va trobar al límit de l’extinció i que hui en dia s’ha convertit en un tot un emblema a nivell de conservació. I és que, malgrat la seua aparent fragilitat i de la contaminació de gran part dels seus hàbitats, aquesta espècie coneguda com Valencia hispanica ha aconseguit sobreviure. Una realitat que ben reflecteix l’essència de Samaruc Digital “Com ell, el nostre portal eixirà endavant oferint un producte de qualitat per respondre a una demanda de continguts mediambientals sobre el territori valencià i en valencià”, expliquen els seus creadors.

La biodiversitat, les energies renovables, les pràctiques respectuoses amb l’entorn, l’impacte de les activitats humanes, els problemes que generem, els nous projectes d’investigació, alimentació sostenible i ecològica, energies menys contaminants, sense oblidar el senderisme, el muntanyisme, el turisme rural i qualsevol altra temàtica relacionada amb el medi ambient formaran part d’un projecte dirigit a tota la societat que, en un món globalitzat.

Una línia editorial que va en sintonia amb la Revista Espores.org, la veu del Botànic, i és per això que acollim i recolzem des del Jardí la presentació d’aquest projecte que esperem es convertisca en tot un referent en divulgació ambiental a la Comunitat Valenciana. 

A l’acte, que estarà presidit i moderat per la periodista i presentadora de televisió Xelo Miralles, assistiran Álvaro Olvarría, director de la plataforma, i Fèlix Tena, director de continguts i presentador, juntament amb alguns dels seus col·laboradors habituals i Isabel Mateu, la directora del Jardí Botànic de la Universitat de València.    

I per clausurar la sessió, una actuació musical a càrrec del grup Tole Jazz Trío amb degustació d’orxata ecològica i tarongino.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE SAMARUC DIGITAL:
www.samarucdigital.com

Modera: Xelo Miralles, periodista i presentadora de televisió.

Participen: Fèlix Tena, director de continguts de Samaruc Digital; Eva Tudela, presidenta d’Acció Ecologista Agró; Enric Navarro, enginyer agrònom de Per l’Horta; Joan Manuel Ferrís, president del Centre Excursionista de València; Álvaro Olvarría, director de Samaruc Digital; Isabel Mateu, directora del Jardí Botànic de la Universitat de València.

validxhtml validcss