CULTURA I COMUNICACIÓ | 2022
FIBRES VEGETALS

LES PLANTES ENS AJUDEN A VIURE
EXPOSICIÓ DEL JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA 

DIES: 26 JUNY - 25 OCTUBRE 2015

SALA D'EXPOSICIONS  I ESTUFA FREDA DEL BOTÀNIC
ACCÉS: gratuït a la Sala d’Exposicions i gratuït amb l’entrada al Jardí per a l’Estufa Freda.
HORARI: Sala d'exposicions, de dilluns a diumenge de 10 a 20h; Estufa freda de dilluns a diumenge de 10 a 21 fins agost, de 10 a 20h a setembre, de 10 a 19h a octubre.

El Botànic acull Fibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure, una mostra produïda pel Jardí Botànic de Barcelona i sota la direcció dels comissaris Jaume Pàmies i Jordi Díaz. Ara, en col·laboració amb el Jardí, aplega a València amb un toc local que t’agradarà descobrir.

Quan les plantes esdevenen objectes la botànica assoleix una nova dimensió que ben bé es veurà reflectida en cada peça, en cada espai i en cada història amagada. Tradició, cultura, esforç i innovació són les idees que es desprenen d’aquesta col·lecció de peces creades amb fibres vegetals emprades al mediterrani.

Així, inaugurem amb un recorregut de tres dimensions. Des de la línia simbolitzada per la corda fins el volum d’un cabàs passant per la doble dimensió d’un teixit. Un nivell de complexitat creixent que contrasta amb la quotidianitat de les peces: cistelles, espardenyes, cabassos, cordes o graneres.

És el moment de retre homenatge a plantes com el cànem, el jonc, el vímet, la boga, la canya o l’avellaner i quina millor forma que conèixer un poc més de la seua biologia. L’espart, potser la més coneguda de les fibres vegetals, amaga els estomes (porus) a l’interior d’unes fulles cilíndriques per evitar l’evaporació i malbaratament d’aigua, fet d’allò més útil als ambients semiàrids en què creix. No et sembla interessant?

A més, el que hui és innovació, serà tradició algun dia i per això, volem dedicar un espai als dissenyadors i artistes mediterranis que a dia de hui usen fibres vegetals per donar vida a les seues creacions. Un racó viu que es renovarà amb peces i objectes d’aquells artistes que en vulguen col·laborar.

No et perdes aquesta exposició teixida per ser gaudida amb tots els sentits!

ORGANITZA
Jardí Botànic de la Universitat de València
PRODUCCIÓ I COMISSARIAT
Jardí Botànic de Barcelona - Museu de Ciències Naturals de Barcelona  

validxhtml validcss