EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

EL JARDÍ ES MOU

EL GARROFÓ PINTAT, UNA VARIETAT VALENCIANA MILLOR ADAPTADA AL CANVI CLIMÀTIC
Una investigació del Jardí Botànic i la Conselleria d’Agricultura descobreix que aquestes llavors presenten més tolerància a la sequera.
https://espores.org/agricultura/un-garrofo-valencia-millor-adaptat-al-canvi-climatic/
BOTÀNIC DE PRIMAVERA. VISITES GUIADES GRATUÏTES
Descobriu el nostre paisatge estacional de la mà del Gabinet de Didàctica del Botànic. Tots els caps de setmana de matí amb l'entrada al Jardí. 
http://www.jardibotanic.org/index.php?apid=cultura_i_comunicacio&id=489#.YEtsnpNKhBw
DESMUNTANT LA IL·LUSTRADORA ADA DIEZ
Per què a la imatge del 'Dones i ciència al Botànic' d'enguany no hi ha cap figura de la dona? Per què és tan important el vidre? Llegiu en Espores. 
https://espores.org/art-i-natura/desmuntant-la-illustradora-ada-diez/
LA INFLUÈNCIA DE LA LLUNA EN L'AGRICULTURA
Una investigació del Jardí Botànic i del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials revisa més de cent documents per analizar si hi ha...
/?apid=cultura_i_comunicacio&id=488
INVESTIGADORS DEL BOTÀNIC DESCOBREIXEN UN NOU HÍBRID VALENCIÀ DE TIMÓ
Els exemplars del gènere 'Thymus' van ser localitzats a quatre indrets de la serra de La Safor.
/?apid=cultura_i_comunicacio&id=486
EL GARROFÓ PINTAT, UNA VARIETAT VALENCIANA MILLOR ADAPTADA AL CANVI CLIMÀTIC
Una investigació del Jardí Botànic i la Conselleria d’Agricultura descobreix que aquestes llavors presenten més tolerància a la sequera.

AGENDA I RECURSOS

EXPOSICIONSVERD! IL·LUSTRACIONS PER LA REVOLTA MEDIAMBIENTAL

DIES: 5 MARÇ - 25 ABRIL 2021

Un projecte de l'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana que ens convida a reflexionar en aquest sentit i a prendre consciència de la importància de la sostenibilitat.

SABER

 
INSCRIU-TE

CURSOSINICIACIÓ A LA JARDINERIA

DIES:  14 - 28 ABRIL 2021

Converteix-te en un autèntic jardiner i presumeix per fi d'unes plantes sanes i boniques, amb aquest curs del Gabinet de Didàctica del Botànic.

SABER

 

CURSOSIL·LUSTRA PALMERES

DIES: 17 - 24 ABRIL 2021

Retrata la gran col·lecció de palmeres que tenim al Jardí emprant llapis de colors i de la mà de la il·lustradora Espe Jiménez.

SABER

 
INSCRIU-TE

ACTES I ACTIVITATSIOGA EN FAMÍLIA AL BOTÀNIC

DIA: 18 ABRIL 2021

Uan vegada més, grans i menuts podran connectar junts amb la natura al nostre Jardí, mentre practiquen exercici de forma saludable i en un entorn segur.

SABER

 
INSCRIU-TE

ACTES I ACTIVITATSIOGA EN FAMÍLIA AL BOTÀNIC

DIA: 25 ABRIL 2021

Uan vegada més, grans i menuts podran connectar junts amb la natura al nostre Jardí, mentre practiquen exercici de forma saludable i en un entorn segur.

SABER

 

ARTICLESSET PLANTES PER COMPRENDRE DARWIN

Us contem a la nostra revista Espores dels estudis sobre la diversitat i adaptacions de les plantes, que va fer aquest gran naturalista i que també van ser importants per al desenvolupament de L'origen de les espècies.    

SABER

 

VÍDEOBOTÀNICA, UNA CIÈNCIA EN PERILL D'EXTINCIÓ?

Ja tenim disponible online la segona xarrada del nostre cicle 'Botànica des del sofà', on experts en aquesta disciplina intercanvien opinions al voltant del seu futur.

SABER

 

DIVULGACIÓMONOGRAFIES BOTÀNIQUES

Si sou fans del nostre Jardí, ara més que mai vos convidem a llegir aquestes monografies sobre les seues col·leccions de plantes més emblemàtiques, els arbres monumentals, les palmeres, els cítrics i els cactus. Publicacions que podeu consultar en format digital de forma totalment gratuïta.

SABER

 

VÍDEOCIÈNCIA A LA FRESCA. DIVULGACIÓ EN TEMPS DE VIRUS

Ja estan disponibles al nostre canal de Youtube les xarrades que van tindre lloc al cicle de xarrades científiques i música online, Ciència a la fresca, Divulgació en temps de virus.

SABER

 

VÍDEOPLANTES A LA PARET DEL MUSEU

Si et vas perdre la primera xarrada del cicle en línia Botànica des del sofà, Plantes a la paret del museu, no et preocupes, ja que podràs visualitzar la xarrada per diferit a través del nostre canal de YouTube.

SABER

 

VÍDEOCOM DIFERENCIAR ESPÈCIES DE PINS

Us portem altre vídeo per a augmentar els vostres coneixements de botànica i els poseu en pràctica durant les excursions al camp en les fases de la desescalada. En aquesta ocasió li toca als pins.

SABER

 

VÍDEOCOM DIFERENCIAR ROURES I CARRASQUES

Ara que tots podem eixir d'excursió al camp, us mostrem un vídeo perquè siga senzill identificar les diferents espècies de roures i carrasques que es troben arreu del territori valència, i així poder deixar bocabadats als teus companys de ruta amb els vostres coneixements de botànica.

SABER

 

DIVULGACIÓIDENTIFICA LES AUS DE L'ARBRAT URBÀ

Posem 'Bosc de Plomes', la guia d'aus del Botànic, disponible online de forma gratuïta i Pablo Vera de SEO/Birldlife ens parla de les més comuns i dels seus sons. El tandem perfecte per a iniciar-te en l'ornitologia des de la teua casa!  

SABER

 

ACTIVITATS

LA PLANTA DESTACADA

ARÍTJOL O ARITJA
No és una planta molt freqüent en jardineria i pot ser un problema...

L
M
M
J
V
S
D
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2

SUSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ

nota legal
Les vostres dades s'inclouen en el fitxer d'enviament de correu del Jardí Botànic de la Universitat de València amb la finalitat d'enviar-vos informació sobre les activitats que acull o organitza el Jardí o en col·laboració amb altres.
Consentiu expressament la recepció d'aquesta informació incloses les activitats i els productes remunerats del Jardí Botànic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació i cancel·lació enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es, o per escrit adreçat al Jardí Botànic, carrer Quart, 80, 46008-València.

REVISTA DIGITAL DEL JARDÍ BOTÀNIC

ET RECOMANEM