EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

EL JARDÍ ES MOU

CIÈNCIA A LA FRESCA
Ja tenim la proposta de Ciència a la fresca 2020, el nostre cicle d'estiu de conferències i música en directe que enguany es realitzarà en línia.
/?apid=cultura_i_comunicacio&id=464
DISPONIBLE LA VISITA VIRTUAL A ILLUSTRACIENCIA 7
Ja està disponible la nova visita virtual de l'exposició illustraciencia 7, perquè pugues gaudir de les obres des de qualsevol lloc.
http://www.jardibotanic.org/?apid=agenda-33&id=1718
EL MISTERI DEL BOTÀNIC
No passes l'estiu sense resoldre el misteri del Botànic
http://www.jardibotanic.org/misteri/misterio.php
EL JARDÍ BOTÀNIC TORNA A OBRIR ELS SEUS HIVERNACLES
A partir del 22 de juny es tornen a obrir els hivernacles al Jardí, però per si no pots acudir, també pots visitar-los virtualment.
http://www.jardibotanic.org/?apid=visites_virtual
EL JARDÍ BOTÀNIC, PORTADA DE JOURNAL OF SYSTEMATICS AND EVOLUTION
Una de les investigacions en les quals ha participat el Jardí Botànic, sobre la filogènia del gènere Fumana, ha estat elegit portada de Journal of Systematic and Evolution
/?apid=cultura_i_comunicacio&id=460
NI BLANC NI NEGRE, VERD
Per compensar la falta de InsPiraTs pel Botànic, portem una nova iniciativa en forma d'il·lustracions sense color perquè les ompliu de color i es retrobeu amb la natura.
/?apid=cultura_i_comunicacio&id=457
CIÈNCIA A LA FRESCA
Ja tenim la proposta de Ciència a la fresca 2020, el nostre cicle d'estiu de conferències i música en directe que enguany es realitzarà en línia.

AGENDA I RECURSOS

EXPOSICIONSDEL JARDÍ AL BOSC

DIES: 18 JUNY - 12 OCTUBRE 2020

En aquesta magnífica mostra de pintures, de l'artista visual Victoria Chezner, podrem passejar entre diferents fragments de paisatges que ens convidaran a trobar-nos amb el món interior de la natura. 

SABER

 

EXPOSICIONSILLUSTRACIENCIA 7

DIES: 26 JUNY - 12 OCTUBRE 2020

Exposició del Premi Internacional d’Il·lustració Científica i de Natura. En la Sala Hort de tramoieres, d'accés lliure.

SABER

 

JOC FAMILIAREL MISTERI DEL BOTÀNIC

Un joc online per a xiquets i xiquetes en el qual hauran de descobrir qui ha sigut el culpable de l'estrany assassinat que sembla haver ocorregut en el Botànic, a través de 7 pistes molt vegetals. Un autèntic cluedo botànic!

SABER

 

ENTREVISTABOTÀNIC DEL MES: PATRICIO GARCÍA-FAYOS

Descobreix em juliol a aquest investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i director del Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE) de la mà de la nostra revista Espores. Una entrevista en la qual parlem de la seua trajectòria professional, però també dels primers passos en la botànica a la carrera, els diversos projectes en els quals ha participat, dels companys al llarg dels anys, i de diferents aspectes com a investigador de les plantes.

SABER

 

ACTES I ACTIVITATSREOBERTURA

El Jardí Botànic de la Universitat de València va obrir les seues portes al públic després del confinament per la crisi sanitària. El seu horari d'obertura és el mateix de sempre, de 10h a 21h, tots els dies de la setmana.

SABER

 

DIVULGACIÓMONOGRAFIES BOTÀNIQUES

Si sou fans del nostre Jardí, ara més que mai vos convidem a llegir aquestes monografies sobre les seues col·leccions de plantes més emblemàtiques, els arbres monumentals, les palmeres, els cítrics i els cactus. Publicacions que podeu consultar en format digital de forma totalment gratuïta.

SABER

 

VÍDEOCOM DIFERENCIAR ESPÈCIES DE PINS

Us portem altre vídeo per a augmentar els vostres coneixements de botànica i els poseu en pràctica durant les excursions al camp en les fases de la desescalada. En aquesta ocasió li toca als pins.

SABER

 

CAMPANYESLES PLANTES PEL SEU NOM

Voleu saber com es diu una planta que teniu al vostre voltant? Encetem aquesta iniciativa mitjançant les nostres xarxes socials per a seguir acostant-vos a la natura. Com ho fem? ¡Llegiu més!

SABER

 

VÍDEOCOM DIFERENCIAR ROURES I CARRASQUES

Ara que tots podem eixir d'excursió al camp, us mostrem un vídeo perquè siga senzill identificar les diferents espècies de roures i carrasques que es troben arreu del territori valència, i així poder deixar bocabadats als teus companys de ruta amb els vostres coneixements de botànica.

SABER

 

DIVULGACIÓIDENTIFICA LES AUS DE L'ARBRAT URBÀ

Posem 'Bosc de Plomes', la guia d'aus del Botànic, disponible online de forma gratuïta i Pablo Vera de SEO/Birldlife ens parla de les més comuns i dels seus sons. El tandem perfecte per a iniciar-te en l'ornitologia des de la teua casa!  

SABER

 

VÍDEORECEPTA GASTROBOTÀNICA DE TEMPORADA

Víctor Benlloch, biòleg i docent col·laborador del Botànic, ens ensenya a preparar una recepta molt cítrica d'allò més deliciosa amb ingredients vegetals, al mateix temps que ens parla de botànica. Doneu-li al play i a practicar la gastrobotànica!

SABER

 

VÍDEOCOM NO MATAR A UNA ORQUÍDIA

Des del Botànic hem convidat al biòleg i expert en orquídies, Ángel Sanchis, a que ens parle de les claus bàsiques per a tindre orquídies en casa i aconseguir que sobrevisquen. Reg, il·luminació, humitat ambiental, temperatura, ubicació, substrat, recipient… Preneu nota i accepteu el repte!

SABER

 

VÍDEOTE DE PLÀTAN PER A LES NOSTRES FLORS

Amb l'arribada de la primavera moltes de les nostres plantes ens regalen un bonica explosió de flors i color. Amb aquesta infusió rica en potassi podrem ajudar-les a que lluïsquen més forts i boniques que mai. Tot el que necessites ho tens a mà!

SABER

 

LECTURES RECOMANADESCONTES IL·LUSTRATS SOBRE PLANTES

En 'Plantes contades', una secció de la nostra revista Espores, trobareu recomanacions de tot tipus de llibres infantils (i no tan infantils) il·lustrats on les plantes i la natura són les protagonistes. Algú imagina un conta-contes millor? 

SABER

 

ACTIVITATS

LA PLANTA DE LA SETMANA

ADATODA DE CEILAN
És una espècie freqüent als jardins europeus ombrejats de...

L
M
M
J
V
S
D
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6

SUSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ

nota legal
Les vostres dades s'inclouen en el fitxer d'enviament de correu del Jardí Botànic de la Universitat de València amb la finalitat d'enviar-vos informació sobre les activitats que acull o organitza el Jardí o en col·laboració amb altres.
Consentiu expressament la recepció d'aquesta informació incloses les activitats i els productes remunerats del Jardí Botànic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació i cancel·lació enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es, o per escrit adreçat al Jardí Botànic, carrer Quart, 80, 46008-València.

REVISTA DIGITAL DEL JARDÍ BOTÀNIC

ET RECOMANEM