EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | EXPOSICIONS
PROTEGIDA FLORA

25 ANYS DE MICRORESERVES DE FLORA VALENCIANA

DIES: 17 OCTUBRE 2019 – 12 GENER 2020. AMPLIADA FINS AL 16 DE FEBRER DE 2020.

LLOC: Sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic de la Universitat de València
ACCÉS: lliure amb l’entrada del Jardí
HORARI: de dilluns a diumenge, de 10 a 19 h (octubre) i de 10 a 18 h (a partir de novembre)

DESCRIPCIÓ

Què és una microreserva de flora? Quin tipus de plantes protegeix? Quantes n'hi han al nostre territori? Quin paper tenen els botànics? El Jardí Botànic i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Emergència Climàtica i Desenvolupament Rural, vos desvetlen tot el que hi ha darrere d'aquests microespais de natura, mitjançant aquest projecte expositiu emmarcat al 25 aniversari de la creació de les Microreserves de Flora, i sota el suport i patrocini d’Iberdrola.

Les Microreserves de flora es caracteritzen per la seua reduïda extensió (menys de 20 hectàrees) i, sobretot, pel seu extraordinari valor botànic. I és que el seu origen i desenvolupament està centrat en la conservació de les plantes rares, endèmiques o amenaçades del nostre territori, espècies de flora silvestre moltes vegades distribuïdes en enclavaments tan concrets, que normalment escapen als límits de altres figures de protecció de major envergadura com els Parcs Naturals.

Així, en aquest quart de segle, els avanços en el coneixement de la flora regional i de l'estat de conservació de les espècies han orientat la configuració d'una xarxa d’àrees protegides que, en l'actualitat, està constituïda per més de 300 enclavaments, distribuïts per tota la geografia valenciana.

Un llarg recorregut on els botànics han desenvolupant un paper essencial i que vos animem a descobrir mitjançant aquesta exposició que podreu visitar del 17 d’octubre de 2019 fins al 12 de gener de 2020. Un projecte que es complementa amb Microreserves des de l'aire, que podreu gaudir de forma paral·lela en la sala Hort de Tramoieres del mateix Jardí Botànic.