EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE DIDÀCTICA

Telf. 96 315 68 18 
Fax. 96 315 68 26
gab.didactica@uv.es

Empresa contractada: Ginkgo Educación

Tècniques de l'empresa contractada
Pepa Rey
Olga Ibáñez

SUBSCRIU-TE A LA LLISTA DE DISTRIBUCIÓ

EDUCACIÓ | TALLERS DE VACANCES
JARDINERIA PER A XIQUETS. TALLERS DE SETEMBRE

COVERTEIX-TE EN UN AUTÈNTIC JARDINER

DIES: 1-8 SETEMBRE 2017

HORA: de 10 a 14h. Es pot ampliar l'horari mitjançant els serveis extras
EDAT: de 3 (ja escolaritzats) a 12 anys
PREU: 115€ tots els dies, 6 dies en total. Descompte del 10% en germans en el preu dels tallers, no en extres
SERVEIS EXTRAS: guarderia de 8.30 a 10h (2.5€/dia); pícnic de 14 a 16h, cal portar el dinar (3€/dia); guarderia + pícnic (5€/dia)

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

La matrícula es pot realitzar mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, enviant un correu electrònic a gab.didactica@uv.es, o telefonant al 96 315 68 18/661427512 

DESCRIPCIÓ DELS TALLERS

Abans de tornar a la rutina de les classes i el col·legi, et proposem uns dies de tallers molt divertits i educatius amb plantes per a que pugues convertir-te en el jardiner de la teua casa. 

Aprendrem a curar-les per a que lluïsquen sanes i boniques, del sòl on hem de plantar-les i de com els cucs milloren moltíssim aquesta terra, i també a multiplicar les plantes tant per llavors com per fragments vegetals, per a que poses totes les que vulgues a la teua finestra, balconada, terrassa o jardí.

A més, ens submergirem en el món de la jardineria ecològica i la lluita contra les plagues mitjançant remeis naturals. I és que, sabies que no tots els insectes  són dolents per a les nostres plantes? A més dels pol·linitzadors com les papallones i les abelles, que són bàsics per a l'equilibri del jardí, les marietes també poden posar el seu granet d'arena menjant-se als enutjosos pugons. 

Tot allò en un marc incomparable com el Jardí Botànic! on podrem gaudir d'activitats a l'aire lliure, envoltats de natura i sota l'ombra dels nostres grans arbres monumentals. 

PROGRAMACIÓ PER DIES

1 SETEMBRE (DIVENDRES).INTRODUCCIÓ AL MÓN VEGETAL
Visitarem les plantes del Jardí per a veure com es troben els arbres més grans del Botànic i les noves plantes que arribaren aquesta primavera, a més del nostre raconet favorit de l'horta amb els seus cultius estacionals. També ens passarem pels hivernacles de les plantes tropicals i les carnívores, i practicarem el nendo-dango, una tècnica de reforestació vegetal que consisteix en protegir llavors dins d'una bola d'argila perquè puguen ser llançades a la muntanya mediterrània i regenerar zones que han patit incendis després del calorós estiu.

4 SETEMBRE (DILLUNS). EL SÒL
Estudiarem el sòl i els diferents substrats utilitzats per a les plantes. Veurem què és el compost i com es pot produir, a més d'estudiar el vermicompost, el compost fet amb ajuda dels cucs. Observarem els cucs a la lupa, i també veurem altres invertebrats.

5 SETEMBRE (DIMARTS). JARDINERIA ECOLÒGICA
Què és açò de la jardineria o l'agricultura ecològica? Doncs ho descobriràs ací. Veurem què característiques tenen les plantes mediterrànies, les aromàtiques, les crasses, etc, i quin tipus de plantes hauríem de tenir en la nostra casa. A més, realitzarem un taller sobre plantes aromàtiques i farem jocs de cerca pel Jardí.

6 SETEMBRE (DIMECRES). REPRODUCCIÓ DE LES PLANTES I
Com es reprodueixen les plantes? Es poden reproduir per llavors o per trossos de planta (esqueixos), aquest dia ho centrarem en la reproducció per llavors, farem llavorers, repicat de plàntules, estudiarem com viatgen les llavors i farem alguna manualitat amb elles. 

7 SETEMBRE (DIJOUS). REPRODUCCIÓ DE LES PLANTES II. Ara toca practicar la reproducció per esqueixos o trossos de planta. Quasi sempre es pot multiplicar una planta agafant un tros d'ella, ja siga de tija, d'arrel o de fulla, i el que aconseguim són clons vegetals, iguals a la planta de la qual procedeixen. Així, farem experiments i multiplicarem plantes a partir de diverses parts.

8 SETEMBRE (DIVENDRES) LLUITA CONTRA LES PLAGUES.
De vegades les plantes es veuen atacades per alguns animalets i fongs que s'alimenten d'elles. Aquest dia anirem a veure què tipus de insectes ataquen a les plantes, quines altres animals són bons per a defensar-les i com podríem preparar una “medicina” per a poder ajudar-les.

DESCARREGA'T ACÍ EL PROGRAMA