EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

CATÀLEG VIRTUAL D'ESPÈCIES VEGETALS

Bulbine frutescens

FAMÍLIA : ASPHODELACEAE NOM CIENTÍFIC : Bulbine frutescens NOM COMÚ : CUA DE GAT COL·LECCIÓ DEL JARDÍ : Flors, Plantes crasses DESCRIPCIÓ :

Una planta perenne de ràpid creixement, amb fulles verdes i carnoses que creixen en files oposades i que s'ajunten en la seua base. Les flors, reunides en raïms verticals, tenen forma d'estrela amb 6 tèpals que poden ser de color taronja o groc. Destaquen els seus curiosos estams pubescents de color groc, amb nombrosos pèls que els donen un aspecte suau. El fruit és una xicoteta càpsula arredonida amb llavors negres que es dispersen pel vent.

HÀBITAT I DISTRIBUCIÓ :

Una espècie originària de Sud-àfrica on creix als pasturatges del desert.

FLORACIÓ I FRUCTIFICACIÓ :

La floració comença en primavera i es pot allargar fins a la tardor, així que podreu gaudir d’aquestes flors quan tot açò passe.

CURIOSITATS :

Hui en #UnaFinestraAlBotànic ens ha captivat aquesta cua de gat, que forma un bonic prat taronja al nostre Jardí cromàtic i destaca en la zona de les suculentes, on s'observa una taca groga entre les nombroses espècies d'Àloe. Xicotets racons florits que atrauen a tota mena de pol·linitzadors amb eixes cridaneres flors en forma d'estrela que poden d'un o d'altre color. Observeu-les bé de prop i admireu els seus curiosos estams pubescents (amb pèls).

Una planta bastant resistent molt utilitzada en jardineria ornamental. Ací us mostrem la varietat ‘Hallmark’, que va ser seleccionada per Gordon Rowley de les plantes cultivades per Harry Hall, descobridor de nombroses espècies d'Euphorbia.

A més, té nombroses qualitats medicinals. Destaquem les seues fulles que contenen glucoproteïnes molt similars a les que presenten els Àloes i que ajuden a curar cremades, erupcions o picades entre nombrosos usos.