EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | EXPOSICIONS
CUERPOS CELESTES, DE MANOLO GARCÍA

MOSTRA PICTÒRICA DE MANOLO GARCÍA

DIA: 4 OCTUBRE - 14 NOVEMBRE 2021

Nota: l'acte d'inauguració serà el dilluns 4 d'octubre i serà privat, per tant la mostra estarà disponible per al públic general a partir del dimarts 5 d'octubre. Disculpeu les molèsties.

LUGAR: Sala Hort de Tramoieres, entrada libre
HORARIO: De lunes a domingo, de 10 a 20 h.

DESCRIPCIÓN

Busca l'ésser humà l'essència, de vegades als llocs equivocats. En un món industrial i tecnològic pròxim a la robotització, estem lluny, cada vegada més, d'aquesta essència. I la tenim a prop, som nosaltres. Si sapiguerem viure en i amb la natura, donant-li a ella el protagonisme absolut i tenir respecte i convivència amb tots els éssers vius en un món vegetal ple.

El músic i pintor Manolo García reflexiona així sobre 'Cuerpos Celestes' una proposta expositiva que el Jardí Botànic acollirà fins al 14 de novembre a la sala Hort de Tramoieres i que està emmarcada dins del Festival CULTUVIVA de la Universitat de València. 

Més de quaranta olis que ens transportaran a l'imaginari del seu propi bosc interior i amb els que busca deslligar-se de l'època que vivim, que considera ens allunya de La nostra essència, per poder viure en la natura. “Pinte animals, muntanyes, masses líquides i formes vegetals abstractes, dins de les meues obres oníriques, perquè perseguisc amb força aqueixa essència, la que no m'ofereix la meua moderna manera de viure”, diu l'artista

Encara que se'l conega més pel seu paper a la música, la pintura sempre li ha acompanyat i, durant èpoques, és on focalitza tota la seua inspiració. És el seu espai per a la calma, i el seu moment on traure, expressar i realimentar la música, realimentar art amb art. Ara al Jardí Botànic podrem comprovar aquesta sinergia gaudint d'uns quadres que beuen de l’impressionisme, però també del surrealisme i el dadaisme, així com de moltes altres influències. 

L'exposició s'emmarca dins de la primera edició del Festival CULTUVIVA de la Universitat de València que es presenta aquest mes d'octubre com un projecte integrador, innovador i d'un alt component sociabilitzador, per a dotar a la Universitat d'una nova cultura que s'acoste als campus. Promogut pel Vicerectorat de Cultura i Esports, i el Servei de Cultura Universitària cerca, entre moltes altres coses, una connexió més ferma i equitativa amb la societat valenciana i el seu compromís amb la cultura en tots els nivells que aquesta pot donar-se.  

SOBRE L'ARTISTA

Manolo García va estudiar disseny a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona. Des de molt jove va treballar en estudis de disseny de diferents agències de publicitat a la ciutat i més tard es va establir com a freelance dissenyant sobretot portades de discos i joguets. Encara que a partir d'aquell moment es va bolcar professionalment en el món de la música, mai va deixar de pintar i dibuixar, i ha fet més de vint exposicions individuals, a més de participar en nombroses col·lectives per tot el país.