EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
NOVEMBRE AL JARDÍ BOTÀNIC

NOVEMBRE AL JARDÍ BOTÀNIC

Arriba novembre al Botànic, els dies s’acurten, la foscor s’avança i per això el Jardí tanca més prompte les seues portes: l’horari del mes és de 10 a 18 h. Amb novembre arriben també els primers freds i les primeres pluges i l’ambient càlid al qual ens hem acostumat durant mesos ens deixa. Caldrà que rescatem els abrics del fons de l’armari per poder seguir gaudint de tot el que ens oferirà el Jardí exterior. Un museu viu on les col·leccions vegetals, lluny de ser estàtiques, estan en continua transformació pel que cal visitar-lo en cada estació i assaborir els canvis d’un paisatge que mai deixa de sorprendre'ns.

Aquest és un mes perfecte per vindre el Jardí donat que podreu gaudir de les plantes que floreixen en aquesta època de l’any com el Cyclamen o la camellia i de les que no ho fan, però que ens meravellaran amb els canvis de tonalitats de les seues fulles i ens deixaran delectar-nos d’una bonica postal tardorenca. A més a més, el Botànic ha preparat un fum de propostes: exposicions, conferencies, visites guiades, excursions, cursos etc, que podreu gaudir en l’entorn únic del Jardí.

En primer lloc volem destacar la nova proposta expositiva del Botànic. El pintor Marcelo Fuentes és l’artífex de la preciosa exposició Diario del Jardín. Marcelo Fuentes. Dibuixos i fotografies 2006-2012. Una mostra que destil·la autenticitat, sensibilitat i sobretot amor per la natura i pel Botànic. L’artista ha visitat el Jardí durant 6 anys i ha fet un exercici d’observació constant, que reflexa a través de volums, textures, llums i ombres la bellesa dels arbres i plantes i les imatges efímeres d’un Jardí sempre mutant. L’exposició romandrà oberta fins al 24 de gener de 2021.

També tenim la setmana de la ciència, que al Jardí la celebrarem del 23 al 29 de novembre amb diverses activitats que tenen per objectiu apropar la ciència al públic de totes les edats. Publicarem nous vídeos de la sèrie Un Jardí de ciència, i el dijous 26 es realitzarà la segona xarrada en línia del cicle Botànica des del Sofà, per parlar d’una interessant temàtica: està la botànica en perill d’extinció? A banda, un taller infantil de còmic, visites guiades i el 29 de novembre hi haurà Jornada de portes obertes. 

Per descomptat seguirem fent les visites guiades BOTArdorNIC, previstes fins al 20 de desembre i que estan destinades tant al públic en general com al familiar. Si reserveu la vostra entrada  gaudireu d’un tranquil passeig pel Jardí, tindreu l’oportunitat de conèixer la història del Botànic, descobrir i gaudir dels seus racons més emblemàtics i contemplar les transformacions tardorenques de la nostra extensa col·lecció vegetal. I els diumenges, la visita acaba amb una sorpresa per als més menuts, un taller didàctic que us oferirà l’oportunitat de compartir amb els vostres fills una experiència educativa en un entorn privilegiat.

A banda, vos oferim algunes activitats més abans d’acabar l’any. Pel que fa a les excursions, el  29 de novembre tindrem l’oportunitat de veure com mai l’havien vist La Devesa d'El Saler (L’Horta). Si veniu de ruta amb el Botànic podreu contactar amb la natura i gaudir de la biodiversitat d’aquests preciosos paratges de la mà de guies experts que us explicaran cada detall de les rutes i que us permetran assaborir al màxim la natura dels paisatges valencians i valorar la riquesa ecològica i cultural del nostre territori. I a més, torna la música clàssica de la mà de l’Aula de Música de la Universitat de València. 

De totes aquestes activitats vos anirem informant tal com anem organitzant-les, sempre respectant les noves normatives per la situació sanitària a causa de la qual s’han introduït alguns canvis en aforaments, organització, etc.

BOTArdorNIC, viu la tardor al Botànic!