EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | EXCURSIONS
EXCURSIÓ: LA DEVESA D'EL SALER

EXCURSIONS DE TARDOR AL BOTÀNIC - RUTA PEL PARC NATURAL DE L'ALBUFERA

Segona entrega de la proposta del Jardí Botànic per acabar l'any amb un contacte directe amb la natura a través de les nostres excursions, descobrint les riqueses i curiositats dels paisatges del territori valencià. Com vos avançàrem a la primera excursió, enguany tenim uns canvis importants, i és que per l'actual situació els desplaçaments s’hauran de realitzar amb cotxes particulars, i hi haurà un guia botànic per cada grup de 10 participants.

Acompanyeu-nos per l’extens territori mediterrani i descobrui la diversitat paisatgística, la seua flora, la fauna i el patrimoni cultural sempre de la mà de guies especialitzats que ens explicaran cada detall dels llocs que visitem i ens ensenyaran a valorar i identificar la riquesa ecològica i botànica de cada zona.

Les excursions proposades tenen per objectiu que les persones que gaudeixen de la muntanya aprofiten al màxim la passejada per descobrir què amaga cada planta, cada arbre i cada matís del paisatge. Els guies botànics que acompanyaran cada excursió ens mostraran els canvis de vegetació, les espècies autòctones més importants, els endemismes als quals cal parar especial atenció, els exemplars monumentals, les claus per distingir determinades plantes... En definitiva, les excursions ens donaran l’oportunitat de visitar i gaudir de preciosos paratges valencians, i es convertiran en jornades d’intercanvi de coneixements.

DIA: 29 de novembre

RUTA PEL PARC NATURAL DE L'ALBUFERA: La Devesa d'El Saler com mai te l’havien contat (L’Horta)

1r DIA DE MATRÍCULA: 9 de novembre 

GUIES BOTÀNICS: Pablo Ferrer, Isabel Martínez-Nieto, Victor Benlloch i Jaime Güemes.

PREU: 15 € (dinar al camp a càrrec de cadascú)

Hora inici ruta: 10 h. Arribada: 18 h

Punt de Trobada: Aparcament de L’estany de Pujol a la platja de la Devesa.

https://goo.gl/maps/k59ssiAQiYKMQMFz5

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

La Devesa – El Saler és una de les joies botàniques de la ciutat de València. Segur que tots hem passejat i gaudit del seu paisatge. Amb aquesta ruta volem recórrer la Devesa amb ulls botànics i poder distingir cada tipus de vegetació i els seus condicionants ambientals. Caminarem per la zona de la pineda, amb les seues característiques mallades, i també passejarem per les formacions dunars per observar la seua flora associada i adaptada a aquestes exigents condicions ambientals.  

GRAU DE DIFICULTAT: baixa

DURADA DE L’EXCURSIÓ: 4 h

DESNIVELL ACUMULAT: sense desnivell

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

El Jardí Botànic organitza aquest cicle d’excursions amb diferents guies especialitzats que ens ajudaran a conèixer de primera mà el patrimoni natural de la nostra terra. 

El transport es realitzarà amb cotxe particular. Es prega puntualitat.

La matrícula inclou la ruta guiada per personal expert i l’assegurança durant l’excursió.  

Per formalitzar-la, cal reservar places telefonant al número 96 315 68 16/00, de dilluns a divendres 9 a 14 hores, per correu electrònic a l’adreça: cicbotanic@uv.es o emplenant el formulari d’inscripció a la web www.jardibotanic.org.

Recordeu facilitar al Botànic totes les dades dels assistents: nom, cognoms, NIF, telèfon i e-mail.  

Una vegada confirmada la plaça, heu de fer el pagament mitjançant un ingrés o transferència al número de compte de Bankia ES71 2038-9651-69-6000157596. 

Després, cal fer arribar el justificant de pagament al Jardí per correu electrònic a cicbotanic@uv.es  

L’últim dia de pagament serà el dimecres anterior a l’eixida. En cas de no rebre en aquest termini el justificant s’anul·larà la plaça, però s’ha d’avisar igualment al Botànic en cas de baixa per a poder cobrir-la.

En cas de no assistir a l’excursió no es tornarà l’import d’aquesta. Tan sols les anul·lacions fetes abans de l’últim dia de matrícula tindran devolució de l’import i sempre per transferència bancària.

ACLARIMENTS ALS PARTICIPANTS

Els assistents rebran, els dies anteriors, l’hora de trobada amb el grup i la ubicació exacta. S’avançarà una ubicació aproximada en la informació de l’eixida.

Totes les persones assistents han de valorar prèviament la dificultat de la ruta i considerar-se preparades per a realitzar-la. 

El dia de l’excursió, els guies son els responsables de prendre decisions que afecten al seu desenvolupament en el cas de que apareguen imprevistos. 

L’hora  de  tornada  de  l’excursió  és aproximada  i  està subjecta a canvis. 

És imprescindible dur calcer adequat. I vos recomanem també la gorra, la motxilla, l’impermeable, el protector solar, i els bastons per a caminar.

El Botànic es reserva el dret a fer canvis en la ruta proposada/descrita. 

El  Botànic es  reserva el dret de  cancel·lar l’excursió  en cas  de  mal  oratge  o  de no arribar a un nombre mínim de persones inscrites. S’avisarà, com a molt tard, el dijous anterior a l’eixida i es tornarà l’import de la matrícula, sempre per transferència bancària.

PROTOCOL SANITARI

Els assistents tindran un guia botànic per cada grup de 10 persones, amb un màxim de 4 grups per excursió. 

Les rutes per a cada grup seran per recorreguts diferents. 

És obligatori l’ús de mascareta durant tot el recorregut, i mantenir distància de seguretat respecte dels altres participants. 

Hi haurà presa de temperatura abans de l’inici del recorregut.

No es pot compartir menjar ni beguda.  

ELS NOSTRES GUIES BOTÀNICS

ISABEL MARTÍNEZ-NIETO

Botànica de bota i de bata, aquesta biòloga va especialitzar-se en l’estudi de les plantes d’ambients extrems com la flora gipsícola, que viu a sòls rics en algeps, on les condicions provoquen tot un ventall d’adaptacions.

JAIME GÜEMES

Du a terme la complicada tasca de dirigir el Jardí Botànic, que combina amb la conservació de la seua col·lecció de plantes vives. Quan no està corrent una marató, podràs trobar-lo buscant la manera de desentranyar l’embolic de formes, varietats i espècies d’algunes famílies vegetals.

PABLO FERRER

Aquest biòleg centra la seua activitat professional com a tècnic al CIEF, i ho compagina amb l’estudi dels herbaris de tot arreu. Autor prolífic, tant de treballs d’investigació com de divulgació, i sempre disposat a transmetre la tasca de botànic.

VÍCTOR BENLLOCH

Quan no està viatjant o patejant la muntanya, trobarem a aquest biòleg, professor i divulgador ambiental al Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana. Un amant de l’etnobotànica, enamorat de la mescla “cuina i planta” i entusiasta plantador d’arbres per tot arreu.