EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | EXPOSICIONS
DIARIO DEL JARDÍN. MARCELO FUENTES. DIBUIXOS I FOTOGRAFIES 2006-2012

DIARIO DEL JARDÍN. MARCELO FUENTES. DIBUIXOS I FOTOGRAFIES 2006-2012

DIES: 30 OCTUBRE DE 2020 - 24 GENER 2021. AMPLIADA FINS AL 7 DE FEBRER!

SALES: Hort de Tramoieres i Estufa Freda

HORARI: de dilluns a diumenge. Octubre de 10 a 19 h. Novembre, desembre i gener, de 10 a 18 h

ENTRADA: Hort de Tramoieres, gratuïta. Estufa freda, gratuïta amb l’entrada del Jardí

DESCRIPCIÓ

Aquesta tardor el Botànic acull una exposició molt especial, Diario del Jardín. Marcelo Fuentes, dibuixos i fotografies 2006-2012, que ocuparà les dos sales d’exposicions fins a gener de 2021. La proposta de l’artista Marcelo Fuentes, comissariada per Salvador Albiñana, suposa el seu retorn al Jardí vint-i- set anys després de la seua exposició d’escultures de grans dimensions, que inaugurà les exposicions d’arts plàstiques a l’Estufa Freda.

Aquesta vegada Marcelo ens porta dibuixos i fotografies, en un conjunt d’un centenar d’obra, que suposaran gaudir del Jardí a l’exterior, i amb una mirada més íntima, també a l’interior de les sales. Imatges en blanc i negre d’un jardí plujós, o ombrívol, de fulles amb formes impossibles, de detalls que segurament no hem detectat als nostres passejos. Dibuixos detallistes i, al temps, una mica abstractes, que enquadren la visió de Marcelo d’un Botànic que l’ha acompanyat en moments de la seua trajectòria artística i també vital.

Com ens conta al catàleg del comissari de la mostra, Salvador Albiñana “Durant tots aquests anys Marcelo ha seguit en constant contacte amb el Botànic, ha passejat pels corredors, els parterres, ha romàs observant en silenci cada racó, s’ha immers de ple en l’ambient tranquil i captivador del Jardí i ha estat testimoni dels canvis lents de la natura i de les imatges úniques i efímeres que aquesta ens regala. D’aquesta estreta relació sorgiren nombroses fotografies en blanc i negre i impreses en paper japó, multitud de dibuixos a llapis, i algun aiguafort. Un vertader diari de paisatges que es convertí amb els anys en una magnífica col·lecció amb la qual Marcelo demostra que una tècnica senzilla és suficient per a plasmar l'essència i la bellesa de la natura.”

Al mateix catàleg, que podrem adquirir al Jardí Botànic, trobarem també textos de Daniel Capó i Jose Mateos, i una entrevista a l’artista. A banda, podrem aprofundir encara més en la proposta: “ Tanmateix a la seua obra no trobarem una representació realista de la natura, Marcelo explora les línies, les formes, llums i ombres i les plasma reflectint un univers particular, evocador i nostàlgic, on les imatges s’alliberen d’artificis i es simplifiquen, buscant provocar reaccions sensorials i emotives i fugint de les representacions merament descriptives.”

No podeu perdre l’ocasió de visitar aquesta mostra, amb quasi un centenar de dibuixos i fotografies, i descobrir el treball de sis anys d’un artista que ens revela amb la seua obra la seua estima i fascinació pel seu entorn i pel Botànic.

SOBRE L’AUTOR

Marcelo Fuentes naix a València en 1955. Abandona els estudis universitaris per a dedicar-se a la pintura en els 70. De formació autodidacta, desenvolupa la seua obra entorn del paisatge, mitjançant l'ús de tècniques tradicionals: gravat, oli, aquarel·la i dibuix. Edita el seu primer catàleg en 1994 amb motiu de l'exposició que li organitza la Universitat de València titulada Una Ciutat, on apareixen els primers edificis racionalistes en les seues pintures i a partir de la qual es gestaria València, la ciutat racionalista, IVAM, 1998. En aquest mateix any obté la beca ENDESA i la de l'Acadèmia d'Espanya a Roma.

Ha treballat amb diferents galeries de Madrid. Inicia una col·laboració amb el fotògraf Bernard Plossu que li portaria a mostrar les seues obres en Ciudades y paisajes, MUVIM, València i Ajuntament de Bourdeos; en La Fabrique de Pont D’Alierac, Ardeche; i en la Galeria Camera Fosca, Paris, 2014. Exposa en diverses galeries i Fires d'Art nacionals i internacionals, ArcoMadrid, ArtChicago i ArtMiami. Entre els seus últims treballs figuren diverses exposicions a Suïssa.

PROTOCOL SANITARI

L'aforament de les sales està limitat, per a garantir grups reduïts d'acord amb les mesures COVID 19. En tot el Jardí Botànic cal dur mascareta, respectar la distància de seguretat i una correcta i continuada desinfecció de les mans.

VISITA VIRTUAL

També pots gaudir de l’exposició sigues on sigues! Sols has de fer clic als següents enllaços:

Visita virtual 'Diario del Jardín' - Hort de Tramoieres

Visita virtual 'Diario del Jardín' - Estufa Freda