EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
SETEMBRE AL BOTÀNIC

SETEMBRE AL BOTÀNIC

Arriba setembre, tornem al treball, a l’escola, i a les nostres rutines i per ajudar-vos a suportar millor la fi de les vacances, desconnectar i retrobar-vos amb la natura, una visita al Jardí Botànic de la Universitat de València sempre és una bona idea. Si decidiu visitar-nos recordeu que amb el nou mes canviem d’horari, el Jardí seguirà obert de dilluns a diumenge però tancarà una hora abans, a les 20 h.

Si s’acosteu a gaudir de la tranquil·litat d’aquest oasi enmig de la ciutat descobrireu que el jardí segueix tenint abundant fullatge i flors que amb la nova frescor del matins i les nits menys caloroses semblen tenir més vigor. Podreu gaudir dels nenúfars en flor de la bassa, de les fulles groguíssimes del Ginko biloba, de la nostra planta del mes, l’Hamelia patens, que ja fa 3 metres d’alçada i de la Brahea armata o palmera blava, que llueix ara espectacular amb les inflorescències que apareixen a l’estiu. També podreu contemplar les noves plantacions realitzades durant el confinament als hivernacles de les falagueres i bromèlies, que estan precioses, les begònies de l’Umbracle i els nous cultius de l’hort.

A banda de la col·lecció de plantes del Jardí, animeu-vos a visitar les dues exposicions que tenim ara i que romandran obertes fins el 12 d’octubre. Per un costat, l’Estufa Freda acull “Del Jardí al Bosc” de l’artista visual Victoria Chezner, que a més el dia 19 de setembre oferirà una visita guiada a la mostra i impartirà un taller de dibuix molt especial. I per altre costat a la Sala Hort de Tramoires i amb accés lliure, continua la mostra Illustraciència, l’exposició itinerant amb  40 il·lustracions científiques sorprenents seleccionades en la sèptima edició del Premi Internacional d’Il·lustració Científica i de Natura.

A més a més, el Jardí Botànic segueix organitzant visites gratuïtes els últims diumenges del mes. Així que el dia 27 de setembre podràs reservar la teua entrada i gaudir d’un passeig diferent, on podràs conèixer més a fons nostres col·leccions vegetals, els hivernacles i descobrir els racons més bonics de la ma dels nostres guies.

Finalment, recorda que aquest mes hem organitzat també, els dies 17 i 24 de setembre, la segona edició del Cicle “Ciència a la Fresca”, que enguany serà on-line i que es desenvoluparà sota el lema “Divulgació en temps de virus”. El tema escollit es tractarà des de vessants molt variades, sempre intentant resultar interessant i amè per a tot tipus de públic. I per això parlarem de virus tocant temes tan variats com les vacunes, l’Alheimer, el medi ambient, la pseudociència, l’espai exterior i, com no, les plantes, gràcies als nostres ponents Javier S. Burgos, Maria Garcés-Sánchez, Alberto de la Guàrdia, Maria Isabel Font, Empar Vengut i Fernando Ballesteros. A més, igual que en l’anterior edició,  la música jugarà un paper important i comptarem amb una música virulenta pensada per a l’ocasió i interpretada pel violí de Manuel Segarra i el cello de David Forés.

En setembre,  torna al Jardí Botànic!