EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CONFERÈNCIES
BOTÀNICA DES DEL SOFÀ, CICLE DE CONFERÈNCIES ON LINE

CONVERSA – PLANTES A LA PARET DEL MUSEU

DIA: 8 JULIOL 2020

CONVERSEN: Gerardo Stübing i Carles Àngel Saurí

MODERA: Nuria Ferriol

HORA: 19h

Entra a la conversa amb el següent enllaç:

https://meet.google.com/vej-byyv-wow

DESCRIPCIÓ


Vos presentem una nova iniciativa des del Jardí Botànic perquè pugueu gaudir de les nostres xarrades sense moure-vos de casa! Han canviat els costums, i alguns volen que tornem, però de moment, una bona opció, a banda de passejar pel nostre Botànic i respirar aire lliure, és tenir a només un clic professionals de diferents branques units per una temàtica comuna, les plantes. S’animeu a formar part dels qui escolen parlar de Botànica des del sofà?

I la nostra primera proposta porta per títol Plantes a la paret del museu. Quantes vegades heu vingut al Jardí a contemplar una de les nostres propostes d’art i natura? En la major part de la nostra agenda expositiva intentem mostrar-vos aquells projectes que s’han treballat al voltant de les plantes. De vegades son divulgatius, i unes altres surten quan la vegetació és l’obsessió de qui crea, i són purament artístics. Gerardo Stübing, professor de Botànica a la Universitat de València, artista amb un extens recorregut que fins i tot ha exposat al Jardí, i Carles Àngel Saurí, amb qui hem col·laborat recentment pel seu comissariat de la mostra Botàniques de Bombas Gens, parlaran del tema des de les seues cases moderats per Nuria Ferriol, artista igualment centrada en la natura i que també ha exposat al Botànic.

A Gerardo, com a botànic i artista, li interessa tenir en compte que només es valoren i protegeixen les coses que es coneixen. Per això l’observació descontextualitzada, com aquella que té lloc a l’espai expositiu, de les espècies aïllades del seu entorn, permet apreciar en la seua justa mesura la bellesa, harmonia i infinitud de les creacions de la natura, Natura naturata. Sens dubte, segons Stübing, aquestes pràctiques, junt amb les evidències científiques, constitueixen els pilars bàsics sobre els quals se sustenta l’acceptació social d’un desenvolupament sostenible i respectuós amb la biodiversitat, que no sempre està en consonància amb els interessos econòmics del neoliberalisme imperant.

Per la seua banda, Carles, per la seua feina en un espai expositiu, reflexiona sobre la natura representada a una fotografia, quadre o gravat com sintètic irresistible, simulacre tecnològic que substitueix l'orgànic a través de la ficció d'una imatge. També sobre els tractats de botànica com a jardins de cambra, i la imatge botànica com a memòria d’un món industrialitzat que oblida la seua materialitat orgànica. A banda de desgranar la relació entre ciència i art de les pintures de Humboldt o Rugendas, a les pintures de Clara Peeters o les fotografies de Karl Blossfeldt.

Què en sortirà d’aquesta conversa? Ens acompanyeu des del vostre sofà a descobrir-ho?

SOBRE ELS PARTICIPANTS


GERARDO STÜBING

És professor de Botànica a la Universitat de València des de fa 30 anys i graduat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. A més, des de fa 15 anys compagina la seua tasca a l’ensenyament amb la d’artista plàstic, amb la creació d'obres artístiques que transmeten la seua sensibilitat, estima i respecte pel medi natural. Les seues obres han estat seleccionades en més de 60 concursos, alguns de màxim nivell com el BMW de pintura. Ha realitzat multitud d'exposicions, tant col·lectives com individuals, i nombroses institucions oficials com la Universitat de València, la Universitat Internacional d'Andalusia, La Fundació Bancaixa de Segorbe, l'Institut Britànic de Sevilla o el Ministeri d'Agricultura tenen obres seues.

CARLES ÀNGEL SAURÍ

Graduat en Belles Arts en la Universitat Politècnica de València, és també Màster d’Història de l’Art Contemporani i Cultura Visual de la Universitat Autònoma de Madrid, Universitat Complutense i el Museu Reina Sofía. Actualment és mediador a Bombas Gens Centre d’Art, i desenvolupa el seu treball a partir de la mediació, les estratègies artístiques, el comissariat i la producció de textos. Forma part del col·lectiu cultural Nitrat de Xile i dirigeix, junt amb Paula García-Masedo i Nestor García, Pols, un espai d'art contemporani independent a València. És comissari de l'exposició Botàniques en exposició actualment a Bombas Gens Centre d'Art.

NURIA FERRIOL

És Llicenciada en Belles Arts, en especialitat de pintura, i a l’actualitat compagina l’activitat artística amb la docència com a professora de dibuix. Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives, entre elles al mateix Jardí Botànic. En els últims anys desenvolupa un treball inspirat en la natura i des de 2016 és comissària del projecte InsPirats pel Botànic!, un certamen de pintura i narrativa a l’aire lliure amb activitats annexes.

NORMES DE PARTICIPACIÓ

Si vols participar en les xarrades i converses que formen part del cicle “Botànica des del sofà” has d’emplenar el formulari corresponent a la conversa que t’interessa. Actualment només està activa la següent:

“Plantes a la paret del museu”, 8 de juliol, 19 h

Quan emplenes el formulari rebràs un enllaç directe, el dilluns anterior a la xarrada, a una videoconferència en directe a través de Google Meet. Les dades que ens facilites al formulari només s’utilitzaran  per a tot allò referent a la xarrada a la que t’hages inscrit i després no s’emmagatzemaran.

Per a entrar a la xarrada cal apagar la càmera i el micro, i només es podrà participar a través del xat respectant les indicacions de qui modere. El Jardí Botànic se reserva el dret a expulsar a qui amb el seu comportament no permeta el desenvolupament correcte de la xarrada.

Està prevista la gravació de la conversa per a compartir-la després al canal de youtube del Jardí Botànic @jardibotanicuv