EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | DIVULGACIÓ
ELS CÍTRICS DEL BOTÀNIC

Els cítrics, és el segon volum de la col·lecció de Monografies Botàniques del Jardí Botànic de la Universitat de València. Una publicació que recull la gran biodiversitat que alberga el Jardí amb unes 50 espècies diferents de cítrics, concentrades entre la zona d'horta i la Plaça Carles Pau del Botànic. A més, el projecte està realitzat en col·laboració amb l'Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), com una mostra més del treball conjunt entre ambdues institucions que va començar fa més de 20 anys.

Aquesta publicació, que podeu gaudir online de forma totalment gratuïta, està dedicada a la subfamília Aurantioideae, que engloba el complex gènere Citrus, amb descripcions generals d'aquest tipus de plantes, la seua ecologia, així com l'origen i els antecedents històrics, amb un apunt especial sobre la citricultura a Espanya. A més, inclou fitxes amb la caracterització morfològica de cada espècie, els seus usos i aprofitaments, i imatges de gran qualitat que ajudaran al lector a reconèixer fàcilment cadascuna de les plantes.

Des dels cítrics més estimats pel seu cultiu, com ara les taronges, mandarines, llimes o aranges, fins a altres espècies amb usos molt diferents com la bergamota, molt apreciada en perfumeria per l'oli essencial extret de la seua escorça, o els cidros, coneguts per les seues aplicacions medicinals i connotacions religioses. Un món per descobrir que amaga una gran diversitat vegetal i cultural