EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | EXPOSICIONS
FOTO-SÍNTESI

II MOSTRA DE PINTURA I FOTOGRAFIA

DIES: 1 FEBRER - 24 MARÇ 2019

SALA HORT DE TRAMOIERES, ENTRADA GRATUÏTA
OBERTA DE DILLUNS A DIUMENGE DE 10 A 20 H  

INAUGURACIÓ: 1 febrer, 19 h
COMISSARIAT: Pilar Beltrán i Carlos Peris
ORGANITZA: Jardí Botànic de la Universitat de València en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València.  

DESCRIPCIÓ 

Foto-síntesi és el títol de l’exposició que, per segona vegada, el Jardí Botànic de la Universitat de València acull amb els treballs de l’alumnat de l’assignatura Pintura i Fotografia de la titulació en Belles Arts (UPV), impartida per José Luis Cueto i Pilar Beltrán. Aquesta col·laboració brinda a l’alumnat l’oportunitat d’eixir de l’aula i de la zona de confort per plantejar una exposició en què han de vincular els seus treballs amb una sèrie de premisses concretes: el Jardí i la botànica.

El punt de partida d’aquesta mostra s’inicia amb una visita en grup dels 20 artistes participants al Jardí. Amb càmeres de tot tipus, des d’analògiques o digitals fins a mòbils i polaroids, l’alumnat va captar les imatges que després han servit de base a totes les peces realitzades. Durant dos setmanes, van treballar intensament, manipulant-les amb diferents dispositius com ara escàners, ampliadores, fotocopiadores i impressores, i intervenint amb altres tècniques com la pintura, collage, cianotipia o bòrax, entre altres.

Al llarg del procés, l’alumnat participant en Foto-síntesi ha après a adaptar els seus interessos i metodologies de treball habituals a una proposta d’elaboració ràpida que, en molts casos, els ha aportat noves eines i solucions formals. En tot açò ha estat fonamental la dinàmica de grup generada al taller, on a més de resoldre la part processual i adaptar-la a l’espai expositiu, han hagut de reflexionar sobre els vincles i les discrepàncies entre la pintura i la fotografia a l’hora d’interpretar el món, sobre la necessitat d’establir acords visuals per tal de retratar l’entorn i estancar el temps en imatges aturades. Una obsessió compartida per professionals de la fotografia i de la pintura per tal d’aconseguir eixes imatges que possibiliten l’observació i la descripció del relat vital en tota la seua extensió. Tot un desafiament.

SOBRE ELS COMISSARIS

Pilar Beltrán és professora del departament de Pintura de la UPV. Estudià Belles Arts a la Facultat de Sant Carles de València i ha realitzat estades a l’estranger, becada per la Fundació Cañada Blanch, la Fundació Dávalos Flécher i la Universitat de Southampton. Les seues instal·lacions i obres, de caràcter multidisciplinar, han sigut exposades en nombroses mostres individuals i col·lectives. Té obra a les col·leccions de l’IVAM, DKV, Museo de Arte de Santander, Fundación Cañada Blanch, Fundació La Caixa, Fundación Dávalos Fletcher, Ajuntament de Castelló, Ajuntament de Borriana i diverses col·leccions privades.  Actualment, combina la docència amb el seu treball artístic.

Carlos Peris és artista plàstic i llicenciat en Belles Arts per la UPV en 2014, on actualment es troba realitzant una tesi sobre el treball fotogràfic de Cy Twombly, dirigida per José Luis Cueto i Peter Benson Miller (Andrew Heiskell Arts Director of The American Academy in Rome). Ha cursat part dels seus estudis a la University of Leeds (Anglaterra) i ha estat guardonat en diversos premis de pintura i fotografia.