EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2019

AGENDA | CONFERÈNCIES
ECOFEMINISME: SOSTENIBILITAT I CURES DE LA VIDA

XARRADA A CÀRREC DE YAYO HERRERO

DIA: 17 OCTUBRE 2018

LLOC I HORA: Estufa freda, 19 h (Jardí exterior)
ENTRADA: 
Accés lliure, aforament limitat 
IDIOMA: La conferència tindrà lloc en llengua castellana 

CICLE IGUALTAT I MEDI AMBIENT

Aquesta activitat està emmarcada al cicle "Igualtat i medi ambient". Un programa de conferències amb expertes en la matèria i d’activitats per a tots els públics que té per objectiu, en primer lloc, provocar la reflexió des de la perspectiva de gènere de models que aposten pel progrés sostenible. En segon lloc, analitzar la relació home, dona i recursos. I, finalment, es proposa abordar la pràctica pedagògica sobre els reptes mediambientals incorporant els coneixements de les dones relacionats amb l’accés, ús i aprofitament dels recursos naturals i els seus efectes en el canvi climàtic, la repartició i  producció alimentària, la feminització de la pobresa i els grans moviments migratoris. Dos àmbits, igualtat i medi ambient, considerats transversals al currículum del nostre sistema educatiu, que cal fomentar que siguen efectivament abordats en la pràctica educativa d’escoles, instituts i universitats.

Aquesta realitat, que avança acceleradament en un món globalitzat, necessita urgentment tenir en compte la contribució de les experiències i sabers de les dones per a enfortir un compromís, que represente tant a dones com a homes, de desenvolupament humà i sostenible del planeta.

DESCRIPCIÓ DE LA XARRADA

Estem travessant una profunda crisi estructural. Al seu origen està la desvinculació de l’economia i la política respecte a la materialitat de la terra i els cossos. Al llarg de la xarrada, es realitzarà un recorregut històric per a comprendre com es produeix aquesta guerra contra la vida i explorarem vies i recorreguts a realitzar per a revertir-la. 

SOBRE YAYO HERRERO

Antropòloga, Educadora Social i Enginyera Tècnica Agrícola, és també professora col·laboradora de la Càtedra Unesco d’Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible (UNED) i sòcia fundadora de Garúa S. Coop. Mad. Ha escrit nombrosos articles relacionats amb l’ecologia social i ha participat, junt a altres autors i autores, en més d’una vintena de llibres, a més de ser membre del consell editorial d’Hegoa. Fou Coordinadora Confederal d’Ecologistas en Acción entre 2005 i  2014.

PROGRAMA DEL CICLE