EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | EXPOSICIONS
LES NOSTRES ORQUÍDIES

FOTOGRAFIES DE LLUÍS IBÁÑEZ

DIES: 4 - 31 MAIG 2018

SALA HORT DE TRAMOIERES, ENTRADA GRATUÏTA
OBERTA DE DILLUNS A DIUMENGE DE 10 A 21 H
ORGANITZEN EL JARDÍ BOTÀNIC I L’ATENEU DE  NATURA

DESCRIPCIÓ

El Botànic acull Les nostres orquídies, una mostra fotogràfica de Lluís Ibáñez dirigida per l’associació Ateneu de Natura que pretén posar en valor la gran biodiversitat d’orquídies silvestres que podem trobar al nostre territori, des d’una mirada artística i seductora que ens farà redescobrir el nostre patrimoni natural.

I és que encara que solem vincular les orquídies a la raresa, bellesa i exotisme de les llunyanes selves tropicals, també podem trobar-les ací, prop de casa, encara que més xicotetes i tímides. Moltes d’elles no arriben als 15 cm d’altura i creixen amagades entre la natura passant totalment desapercebudes, comenta Ibáñez. Però encara que discretes i escasses, les nostres orquídies, les autòctones, són sempre bellíssimes i importants ja que solen ser espècies amenaçades amb poca protecció, així que necessiten ser més conegudes per poder ser estimades i respectades.

En aquest sentit sorgeix aquest projecte amb més de 50 espectaculars fotografies, de gran bellesa i detall, capturades al massís dels Ports a Castelló. Una àrea d’unitat geomorfològica i complexitat geològica, paisatgística i, doncs, botànica, on es troben representades la meitat de les 115 espècies d’orquídies que hi ha a la península ibèrica. Un tresor de la natura que ens revela aquest “caçador d’instants mogut per una profunda estima pel seu país, pel patrimoni natural”. La mostra s’exposarà a la sala Hort de Tramoieres del Botànic durant tot el mes de maig, dins l’agenda temàtica que el Jardí ha organitzat durant tot aquest mes al voltant de les orquídies (Consultar agenda completa ací)

Lluís Ibàñez és de Benicarló i s’ha dedicat professionalment a l’ensenyament de la música. Ja fa uns anys que s’interessà per la fotografia: “com a estudiós del paisatge, em sento particularment compromès amb el meu territori vernacle, les comarques del nord de Castelló, i en elles he desenvolupat la meva activitat, escarbant en els diferents estrats d’allò que m’envolta, i que he materialitzat en diferents projectes”. Entre els seus treballs destaquen Pel port, recerca i geolocalització dels diferents rastres que l’ésser humà ha deixat com masos, camins, fonts o pous; Orquídies del Port, fotografies de més de 50 espècies; Arbres amb nom propi,  recerca i geolocalització d’aquells arbres que han tingut la significació suficient com per a que l’home els transformés en conspicus al assignar-los nom propi, i el seu actual projecte, Paisatges de conflicte i confluència, sobre com va afectar la guerrilla antifranquista i la seua repressió als masovers i masoveres.

L'Ateneu de Natura és una associació de divulgació científica i de promoció de la conservació de la natura que treballa al voltant de la paleontologia, la zoologia, la botànica i l’ecologia. Mitjançant discussions, conferències, cursos, investigacions i lectures, pretenen elevar el nivell de coneixements científics dels seus associats, contribuir a difondre al conjunt de la societat les disciplines de les Ciències Naturals, treballar per la conservació del patrimoni natural, gràcies al coneixement i difusió dels seus valors, i afavorir entre la ciutadania actituds conservacionistes.

MÉS INFORMACIÓ

ateneudenatura.uji.es
lluisibanez.com