EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
JORNADA: EL PLÀSTIC, UN PROBLEMA AMB SOLUCIÓ?

ACTIVITAT EMMARCADA AL FESTIVAL DISTRITO 008

DIA: 15 ABRIL 2018

LLOC: Auditorio joan Plaça
HORARI:  11.30 h Charla-taller, 12.30h Mesa redonda 
ENTRADA: gratuïta, aforament limitat

DESCRIPCIÓ 

El Botànic acull aquesta jornada participativa de reflexió entorn de la problemàtica del plàstic. Una activitat emmarcada en la VIII edició del festival Districte 008 que enguany es planteja sota el lema #PorunBarrioSostenible.

I és que per la seua fàcil producció, baix cost i lleugeresa a l'hora de transportar-ho, el plàstic s'ha convertit en la matèria primera per excel·lència a l'hora de fabricar qualsevol envàs. Pràcticament tots els productes que comprem ho porten d'una manera o una altra. Només cal fer una ullada al contenidor específic que tenim a casa i comparar el seu volum i les vegades que hem de buidar-ho, amb el de residus orgànics, paper o el vidre, i açò sense explicar que no tots els plàstics es poden reciclar.

Un ús desmesurat que sumat a la seua difícil gestió com a residu i el seu cada vegada més habitual fuita incontrolada al mitjà natural, està desembocant en terribles conseqüències ecològiques com la ja reconeguda illa del plàstic, amb compte ja amb més de 100 tones de deixalles que han sigut arrossegats pels corrents marins i s'han concentrat en una zona concreta del Pacífic nord.

La jornada començarà amb la xarra-taller de la plataforma Vivir sin plástico on Fernando i Patricia, els artífexs d'aquesta pionera iniciativa, ens donaran informació, consells i alternatives per a animar a altres persones a practicar aqueix estil de vida en el qual porten treballant molts anys per a aconseguir el residu zero. 

Després s'obrirà una taula redona en aquest context per a aprofundir més en la magnitud i arrel del problema i plantejar possibles solucions. Participaren David Sandoval (Greenpeace), Ana Mansergas (One Day Yes), Pilar Soriano (Regidora delegada de l'Ajuntament de València en matèria de Gestió de Residus Sòlids) i Miguel la Canyada i Alberto Vallina (Preciós Plàstic València).