EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CONFERÈNCIES
TAULA RODONA: DONES I CIÈNCIA FICCIÓ - CICLE DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

DIES: 15 FEBRER 2018

ACTIVITAT EMMARCADA EN LES ACTIVITATS REALITZADES PER COMMEMORAR EL DIA DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA

PARTICIPEN: Maria Tordera, Juan Miguel Aguilera, Cruz Gabaldón i Sergio Mars
MODERA: 
Elena Denia
LLOC I HORA:
 Sala Hort de Tramoieres, 19h
ACCÉS: Entrada gratuïta, aforament limitat

DESCRIPCIÓ

Dins del Cicle de Dones i Ciència al Botànic, el dijous 15 de febrer celebrarem una taula rodona sobre Dones i ciència ficció amb la participació de Maria Tordera, Juan Miguel Aguilera, Cruz Gabaldón i Sergio Mars, moderats per la periodista científica Elena Denia.

La ciència ficció és un gènere al que se li reconeix haver servit per imaginar tecnologies i invents que han estat per venir, per narrar móns difícils de concebre amb els coneixements del moment. En definitiva, un gènere que convida a trencar els límits per construir noves realitats. Professionals de la ciència beuen també d’aquestes fonts per, precisament, ser capaces de deslligar-se d’eixes limitacions en les seues investigacions.

Què us diuen noms com Lois McMaster Bujold o Margaret Atwood? O el de Vonda N. McIntyre i el seu personatge protagonista de Serpiente del sueño? Pot ser us sona més Ursula K. Le Guin, recentment traspassada? Són autores, escriptores de ciència ficció, amb dilatades carreres i títols publicats, a les quals, de vegades, els costa més guanyar-se un lloc en l’imaginari col·lectiu del gènere com a creadores. Sobre els rols que desenvolupen, repercussió i visibilitat, tipus de relats que construeixen, així com dels personatges femenins en la ciència ficció i moltes altres qüestions es debatrà en aquesta estimulant taula redona. Comptarem, per al debat, amb:

-       Maria Tordera, professional de Farmàcia a l’Hospital La Fe que i escriptora amb més de 30 relats publicats, alguns d’ells premiats com «La canción de Orfeo» primer premi de CIFICOM 2016, o «Soñadores», primer premi del concurs Beatriu Civera 2017.

-       Cruz Gabaldón és enginyera de Telecomunicacions, enamorada de la ciència i escriptora. Ha participat en diverses antologies de relats, entre els quals destaca «Antes de Akasa-Puspa» o el projecte solidari Treinta mujeres fascinantes en la historia de Valencia. Coordina Tertulia del copón, una tertúlia de cinema a València.

-       Juan Miguel Aguilera és escriptor de ciència ficció, amb formació de dissenyador industrial. Destaca la seua participació com a guionista en la pel·lícula Náufragos i en el còmic Avatar i el reconeixement a les seues obres amb els premis Ignotus, Alberto Magno i Juli Verne. Entre 2000-2002, va ser president de l’Associació Espanyola de Fantasia, Ciència Ficció i Terror.

-       Sergio Mars és biòleg especialitzat en genètica, de formació, i escriptor, per vocació. En 2001 arranca la seua carrera literària amb la qual ha aconseguit diversos premis, com el Ignotus 2016 pel conte «La bestia humana de Birkenau» o Ignotus 2014 per l’assaig La 100cia ficción de rescepto, entre molts altres.

La taula redona comptarà amb Elena Denia, física i periodista científica, com a moderadora. Denia investiga en l’institut INGENIO (CSIC-UPV) on està desenvolupant la seua tesi doctoral sobre comprensió pública de la ciència. És també directora i presentadora del programa de radio El Café Cuántico (Mención de honor del CPAN 2015; Premio de divulgación científica Prismas Casa de las Ciencia 2017), autora del canal de Youtube Early Universe i escriptora de relats de ciència ficció.

MÉS INFORMACIÓ

11defebrero.org