EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CONFERÈNCIES
CONFERÈNCIES - CICLE DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

DIES: 13 FEBRER 2018

PONENTS: Ana Cros i Isabel Cordero
LLOC I HORA:
 Sala Hort de Tramoieres, 19h
ACCÉS: Entrada gratuïta, aforament limitat

DESCRIPCIÓ

Encetem el Cicle de Dones i Ciència al Botànic amb dues científiques valencianes de primer nivell  que compartiran les seues trajectòries professionals i ens explicaran els projectes en què estan treballant actualment. Hem de tenir present que donar a conèixer aquest treball serveix per reivindicar les aportacions que les dones científiques fan a la ciència així com fer visibles referents femenins que puguen inspirar a les generacions futures.

Andaduras de una física en la Ciencia de los Materiales és el títol de la xarrada d’Ana Cros, qui ens explicarà les dues línies d’investigació en què treballa a la Unitat de Propietats Optoelectròniques de Materials Avançats i Superfícies (POEMAS). Ja ens avança que una de les línies consisteix en la caracterització de tintes per a dispositius fotovoltaics. La segona, per la seua banda, en l’estudi de nanofils semiconductors per al desenvolupament de LED en el rang ultravioleta. Les seues tasques no sols tenen a veure amb la investigació, ja que la docència, la divulgació o la gestió, també en formen part, i Cros, amb experiència en totes aquestes vessants, ens aportarà la seua visió personal al respecte.

Ana Cros és catedràtica de Física Aplicada, directora de l’Institut de Ciència dels Materials i presidenta de la secció local de València de la Real Sociedad Española de Física.

Per la seua banda, Isabel Cordero ens explicarà què són les ones gravitatòries i com podem arribar a mesurar-les en Descubriendo el universo con ondas gravitatorias. I és que, en setembre de 2015, després d’anys d’esforços teòrics, numèrics i tecnològics, amb la detecció del primer senyal es va obrir una nova finestra a l’astronomia. Cordero ens explicarà la importància d’aquesta fita i de les següents deteccions realitzades des d’aleshores.

Isabel Cordero es llicenciada en Matemàtiques i doctora en Astrofísica per la Universitat de València. Ha sigut investigadora postdoctoral a l’institut Max-Planck d’Astrofísica de Garching (Munich, Alemania), amb una beca de la Fundació Humboldt, així com investigadora postdoctoral a l’Observatori de Paris-Meudon (França) i investigadora visitant en les Universitats de Namur i Lieja (Bèlgica). Actualment, és professora del departament de Matemàtiques de la UV en l’àrea de Matemàtica Aplicada. Cordero compagina l’activitat docent i divulgativa amb la investigació. Així, col·labora amb membres del departament d’Astronomia i Astrofísica en l’àrea de la relativitat numèrica i les ones gravitatòries. Forma part, a més, del grup de Virgo, format per més de 280 científics i científiques que pertanyen a 20 grups d’investigació europeus, entre els quals està el grup de la Universitat de València, i on Cordero coordina les activitats de divulgació i comunicació.

MÉS INFORMACIÓ

11defebrero.org