EL BOTÀNIC ARA

ÉS HIVERN AL JARDÍ

APROFITANT LES HORES DE LLUM

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Técnico: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Información y matrícula en actividades culturales: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horario de atención telefónica: de lunes a viernes de 9 a 14h. Fuera de este horario puedes llamar a la recepción del Botánico: 963156800 

ALTRES ANYS
2018

AGENDA | CURSOS
HERBES PER A CUINAR

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

TALLER TEÒRIC-PRÀCTIC

DIES: 2 - 10 FEBRER 2018

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 2 OCTUBRE 2017
PROFESSOR: Jaume Soler
LLOC: Aula de Seminaris i jardí exterior
SESSIONS I HORARI:  divendres 2 de 18 a 21h, dissabte 3 de 10 a 14h i dissabte 10 de 10 a 14h
PREU: 60€ 
DIRIGIT A: Tot tipus de públic interessat en la gastronomia, la cuina i les plantes.
RECOMANACIONS: pots portar-te una carmanyola de casa i si sobra alguna cosa emportar-te-la.

DESCRIPCIÓ

Participa en aquest curs i aprèn a usar les herbes tant en fresc com en la cuina de la mà de Jaume Soler, un botànic apassionat de la divulgació, l'agricultura i molt més. 

Però en aquesta ocasió, Jaume haurà de ser més que botànic i convertir-se en xef! Després d’una introducció teòrica a la flora valenciana, a l’etnobotànica i a la nomenclatura científica de les plantes haurem d’aprendre a cuinar les herbes segons l’època de l’any.

Per una banda, identificarem les herbes comestibles amb claus dicotòmiques, com autèntics botànics. Reichardia picroidesSilene vulgaris o Papaver rhoeas són algunes de les espècies més comunes al mes de febrer. I per altra, consultarem la bibliografia per a cada espècie i reproduirem les receptes, sense tancar les portes a la imaginació. Ben coneguts i populars són els plats amb herbes: trites, cigrons cuits... Però en aquest curs aprendrem a distingir el sabor de cada espècie per separat amb la fi d’introduir l’alumne en el reservori de sabors que és la botànica. Els participants hauran de preparar les receptes a casa i portar-les a l’aula amb la fi d’intercanviar impressions  i consells amb els companys.

Si vols conèixer un poc més el professor, ha publicat títols com: El paisatge Vegetal de Teulada, Guía Botànica del Parc Natural del Montgó, Plantas de Interés de Teulada. Una herramienta para la ordenación del territorio; Flora del Parc Natural de la Font Roja; Patrimoni vegetal a Xàbia. 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. 

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

PRIMER DIA. INTRODUCCIÓ A LA BOTÀNICA
- Coneix la flora valenciana
- El nom científic de les plantes
- Etnobotánica: les plantes en la cultura popular

SEGON DIA. EL CONSUM D'HERBES 
- Aprendre a reconèixer les herbes comestibles de temporada a través de claus dicotòmiques
- Presentació de les receptes

TERCER DIA. TAST DE LES RECEPTES PREPARADES PELS ALUMNES
- Intercanvi i tast de les diferents espècies i formes de cuinar-les que els alumnes hauran preparat a casa prèviament.
- Reconeixement del sabor de cada espècie 

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

La seua petició ha estat enviada correctament. En breu ens posarem en contacte amb vostè. Gràcies.
Per favor, emplena aquest formulari amb totes les teues dades, i ens posarem en contacte amb tu per a confirmar la teua reserva. Si sou més d'una persona, afegeix els noms, cognoms i DNI de la resta dels membre del teu grup a l'apartat de comentaris. Gràcies.