EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Técnico: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Información y matrícula en actividades culturales: Sonia Martínez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

ALTRES ANYS
2017

AGENDA | TALLERS DE VACANCES
JARDINERIA PER A XIQUETS. TALLERS DE SETEMBRE

FORMULARI DE CONTACTE

COVERTEIX-TE EN UN AUTÈNTIC JARDINER

DIES: 1-8 SETEMBRE 2017

HORA: de 10 a 14h. Es pot ampliar l'horari mitjançant els serveis extras
EDAT: de 3 (ja escolaritzats) a 12 anys
PREU: 115€ tots els dies, 6 dies en total. Descompte del 10% en germans en el preu dels tallers, no en extres
SERVEIS EXTRAS: guarderia de 8.30 a 10h (2.5€/dia); pícnic de 14 a 16h, cal portar el dinar (3€/dia); guarderia + pícnic (5€/dia)

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

La matrícula es pot realitzar mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, enviant un correu electrònic a gab.didactica@uv.es, o telefonant al 96 315 68 18/661427512 

DESCRIPCIÓ DELS TALLERS

Abans de tornar a la rutina de les classes i el col·legi, et proposem uns dies de tallers molt divertits i educatius amb plantes per a que pugues convertir-te en el jardiner de la teua casa. 

Aprendrem a curar-les per a que lluïsquen sanes i boniques, del sòl on hem de plantar-les i de com els cucs milloren moltíssim aquesta terra, i també a multiplicar les plantes tant per llavors com per fragments vegetals, per a que poses totes les que vulgues a la teua finestra, balconada, terrassa o jardí.

A més, ens submergirem en el món de la jardineria ecològica i la lluita contra les plagues mitjançant remeis naturals. I és que, sabies que no tots els insectes  són dolents per a les nostres plantes? A més dels pol·linitzadors com les papallones i les abelles, que són bàsics per a l'equilibri del jardí, les marietes també poden posar el seu granet d'arena menjant-se als enutjosos pugons. 

Tot allò en un marc incomparable com el Jardí Botànic! on podrem gaudir d'activitats a l'aire lliure, envoltats de natura i sota l'ombra dels nostres grans arbres monumentals. 

PROGRAMACIÓ PER DIES

1 SETEMBRE (DIVENDRES).INTRODUCCIÓ AL MÓN VEGETAL
Visitarem les plantes del Jardí per a veure com es troben els arbres més grans del Botànic i les noves plantes que arribaren aquesta primavera, a més del nostre raconet favorit de l'horta amb els seus cultius estacionals. També ens passarem pels hivernacles de les plantes tropicals i les carnívores, i practicarem el nendo-dango, una tècnica de reforestació vegetal que consisteix en protegir llavors dins d'una bola d'argila perquè puguen ser llançades a la muntanya mediterrània i regenerar zones que han patit incendis després del calorós estiu.

4 SETEMBRE (DILLUNS). EL SÒL
Estudiarem el sòl i els diferents substrats utilitzats per a les plantes. Veurem què és el compost i com es pot produir, a més d'estudiar el vermicompost, el compost fet amb ajuda dels cucs. Observarem els cucs a la lupa, i també veurem altres invertebrats.

5 SETEMBRE (DIMARTS). JARDINERIA ECOLÒGICA
Què és açò de la jardineria o l'agricultura ecològica? Doncs ho descobriràs ací. Veurem què característiques tenen les plantes mediterrànies, les aromàtiques, les crasses, etc, i quin tipus de plantes hauríem de tenir en la nostra casa. A més, realitzarem un taller sobre plantes aromàtiques i farem jocs de cerca pel Jardí.

6 SETEMBRE (DIMECRES). REPRODUCCIÓ DE LES PLANTES I
Com es reprodueixen les plantes? Es poden reproduir per llavors o per trossos de planta (esqueixos), aquest dia ho centrarem en la reproducció per llavors, farem llavorers, repicat de plàntules, estudiarem com viatgen les llavors i farem alguna manualitat amb elles. 

7 SETEMBRE (DIJOUS). REPRODUCCIÓ DE LES PLANTES II. Ara toca practicar la reproducció per esqueixos o trossos de planta. Quasi sempre es pot multiplicar una planta agafant un tros d'ella, ja siga de tija, d'arrel o de fulla, i el que aconseguim són clons vegetals, iguals a la planta de la qual procedeixen. Així, farem experiments i multiplicarem plantes a partir de diverses parts.

8 SETEMBRE (DIVENDRES) LLUITA CONTRA LES PLAGUES.
De vegades les plantes es veuen atacades per alguns animalets i fongs que s'alimenten d'elles. Aquest dia anirem a veure què tipus de insectes ataquen a les plantes, quines altres animals són bons per a defensar-les i com podríem preparar una “medicina” per a poder ajudar-les.

DESCARREGA'T ACÍ EL PROGRAMA

FORMULARI DE CONTACTE

La seua petició ha estat enviada correctament. En breu ens posarem en contacte amb vostè. Gràcies.
Per favor, emplena aquest formulari amb totes les teues dades i ens posarem en contacte amb tu per a confirmar la data i l'activitat a realitzar. Gràcies.