EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2018

AGENDA | TALLERS DE VACANCES
FES-TE AMIC DE LA CIÈNCIA. TALLER DE JULIOL PER A XIQUETS

LA UNIVERSITAT D'ESTIU

CONSULTA AQUÍ TODOS LOS TALLERES DE VERANO EN JUNIO Y JULIO 

DIES: 3 -28 JULIOL 2016

HORA: de 10 a 14h
EDAT: de 3 (ja escolaritzats) a 12 anys
PREU: 95€/setmana o 340€/mes. Descompte del 10% en germans en el preu dels tallers, no als extres.
SERVEIS EXTRES: guarderia de 8.30 a 10h (2.5€/dia); pícnic de 14 a 16h, cal portar el dinar (3€/dia); guarderia + pícnic (5€/dia)

DESCRIPCIÓ DELS TALLERS

Aquest estiu volem fomentar en els xiquets el gust per la ciència realitzant activitats senzilles però divertides tant en les aules com a l'aire lliure. Així que cada setmana la dedicarem a l'estudi d'una ciència.

I, encara que la temàtica serà la mateixa per a tots, adaptarem els conceptes més complexos per als més xicotets (grup d'infantil) amb activitats específiques i en molts casos diferents al grup de primària.

La primera setmana ens centrarem la biologia i les seues principals branques, com per exemple la botànica, que no podia faltar en un Jardí Botànic. Farem experiments amb plantes medicinals i ens convertirem en autèntics naturalistes, els primers biòlegs, per a viatjar amb Darwin i altres científics importants a través del món i de la història. Classificarem als éssers vius i parlarem de genètica i d'éssers microscòpics, que complementarem amb jocs i gimcanes.

La segona setmana estudiarem la relació de la biologia amb altres ciències, com les matemàtiques, la física i la química. Com es relacionen els animals amb l'ambient, com escolten, veuen o per què volen, i altres curiositats dels animals, tot allò és ciència! Farem experiments a través del mètode científic per a demostrar-ho a més de dissenyar manualitats i altres activitats amb materials reciclats. I també parlarem de les notícies més actuals relacionades amb la biologia aplicada i els últims descobriments que s'han fet per a obrir un debat. 

La tercera setmana la dedicarem a la física i les matemàtiques. Primer coneixerem als científics més famosos al llarg de la història en aquest camp i les seues teories. I després intentarem demostrar-les a través d'experiments amb l'aire, la llum, el so, la calor, l'energia o el magnetisme, entre altres. Estem envoltats de forces, així que coneguem-les jugant i aprenent. Quant a les mats, les utilitzarem per a estimar l'edat l'edat dels arbres monumentals del Botànic i també per a comprendre el creixement de les plantes. I finalment farem una incursió en el món de la ciència-ficció per a parlar de les veritats i les mentides que apareixen en les pel·lícules, rebatent-les amb ajuda de la ciència.

I ja l'última setmana, parlarem de la química. Què és, les seues branques i la seua relació amb el mitjà. La química i l'aire, l'aigua (experiments de solubilitat), compostos importants; el nitrogen, l'hidrogen, els àcids i les bases. A més farem experiments aplicats de cristal·lització casolana i fotosíntesi. Per últim, l'aplicarem a les plantes i els animals.

Tot tipus d'activitats pràctiques i teòriques, complementades amb jocs a l'aire lliure, gimcanes i una festa final de curs per a acomiadar-nos amb bon sabor de boca.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

La matrícula es pot realitzar mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, enviant un correu electrònic a gab.didactica@uv.es, o telefonant al 96 315 68 18/661427512 

PROGRAMA PER SETMANES

PRIMERA SETMANA: 3 - 7 JULIOL. LA BIOLOGIA
SEGONA SETMANA: 10 - 14 JULIOL. LA BIOLOGIA I LA SEUA RELACIÓ AMB ALTRES CIÈNCIES
TERCERA SETMANA: 17 - 21 JULIOL. LA FÍSICA I LES MATEMÀTIQUES
QUARTA SETMANA: 24 - 28 JULIOL. LA QUÍMICA

POTS DESCARREGAR ACÍ EL PROGRAMA COMPLET: