EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2018

AGENDA | CICLE CONCERTS DE MÚSICA CLÀSSICA
4 SLIDERS TROMBONE QUARTET

CICLE DE MÚSICA CLÀSSICA

DIA: 12 FEBRER 2017

AUDITORI JOAN PLAÇA DEL BOTÀNIC, DIUMENGE 12 H
Entrada lliure, aforament limitat

INTÈRPRETS
JUAN FRANCISCO ALEMANY CIFRE (Professor al Conservatori de Música de Montserrat. Ex-Professor de la Banda Municipal de Santander)
MIGUEL BAUTISTA FORTUNY (Professor de trombó i col·laborador de l’Orquestra Simfònica de Castelló i l’Orquestra Simfònica del Vallès)
JOSÉ ELÍAS ROBLES RUBIO (Professor de trombó al Conservatori Superior de Castelló i també trombó freelance)
DAVID PÉREZ ZARZO (Professor de trombó al Conservatori Professional de Música de Sabiñánigo i també trombó freelance)

Torna la música clàssica al Botànic amb els "Concerts d'Hivern" de l'Aula de Música del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. Noves melodies i sensacions amb aquest cicle de música clàssica estacional que ens deixarà 16 actuacions fins al mes de març, a les sales del Jardí Botànic, La Nau i el Col·legi Major Rector Peset.

4Sliders Trombone Quartet naix de la inquietud de quatre joves trombonistes professionals per aprofundir el repertori de cambra del seu instrument, especialment el repertori per a quartet de trombons, amb el propòsit d’acostar al públic una visió del trombó com a instrument grupal i de conjunt, funció principal dins de les agrupacions simfòniques però també concebuda dins de les composicions originals escrites per a ensemble de trombons, en aquest cas per a quatre trombons. Tota aquesta concepció fa que el trombó tinga un ampli repertori que el dota d’unes qualitats sonores i tímbriques molt personals, que li han atorgat un paper molt important en les orquestres i en les bandes simfòniques i que a poc a poc s’ha traslladat a agrupacions homogènies al llarg de la història de la música, que va de Beethoven als compositors contemporanis, repertori molt sovint desconegut i injustament valorat.

Formen el quartet quatre professionals que compaginen la tasca docent a diferents conservatoris amb la de solistes i músics freelance que col·laboren amb les agrupacions professionals més importants del panorama nacional i amb orquestres de països com Holanda o Alemanya, i que actuen a auditoris i sales de concert de gran prestigi. Aquesta inquietud professional els porta a tenir una disciplina i una visió professional del trombó molt seriosa que intenta abastar tots els àmbits professionals possibles i que constitueix una filosofia fonamental per poder realitzar un bon treball en grup.

4Sliders Trombone Quartet treballa i prepara els seus concerts amb la perspectiva que el públic gaudisca del so propi de l’instrument i del seu timbre peculiar i únic, amb un repertori que aplega les primeres composicions escrites per a quartet de trombons durant el Renaixement i els quartets escrits al segle XX, tant composicions originals com arranjaments i transcripcions, així com peces més amenes obtingudes d’obres simfòniques, àries d’òpera i bandes sonores conegudes de tothom. Tota aquesta proposta els porta a interpretar compositors com Marini, Telemann, Vivaldi, Bach, Beethoven, Mozart, Brahms, Bruckner, Bozza, Dubois, Koetsier, Bernstein, Gershwin i un llarg etcètera.

DESCARREGA ACÍ EL PROGRAMA DEL CONCERT