EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | EXPOSICIONS
ART AL JARDÍ

ART, CIÈNCIA I NATURA

DIES: 12 NOVEMBRE DE 2016 – 29 GENER DE 2017

LLOCS: sala Estufa Freda i sala Hort de Tramoieres

HORARI: de dilluns a diumenge de 10 h a 18 h

INAUGURACIÓ: aquest dissabte dia 12 de novembre. Jornada en què a partir de les 12 h, a la Sala Hort de Tramoieres, comptarem amb la presència de bona part dels artistes de la mostra i membres del grup d’investigació de la Complutense ‘Arte, Ciencia y Naturaleza’. A més, l’entrada al Botànic serà lliure des de les 11 a les 14 h per facilitar l’accés de totes les persones interessades.

El Botànic presenta Art al Jardí, un projecte comissariat per Almudena Armenta i Teresa Guerrero en què la creativitat artística es posa al servei de la ciència i la investigació. Un conjunt dels diversos llenguatges individuals dels components del grup va configurar un espai ple d’escultures, fotografies i instal·lacions que mostren, des d’una concepció artística, la bellesa i singularitat de les flors, les fulles i els arbres.

Aquesta exposició és una proposta del grup d’investigació Arte, Ciencia y Naturaleza està format per professors i professores de diferents disciplines de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid (UCM). Es fonamenta en la difusió de la Ciència i l’estudi de la Natura a través de l’Art amb la finalitat d’assolir capes més amplies en la societat i donar a conèixer el patrimoni de les institucions científiques.

Les flors seques recreen memòries pretèrites i presents amb Flores regaladas a los amantes, les pors es materialitzen amb la peça Mesa de hojas con miedo escénico amb què l’artista plasma una reflexió sobre la nostra capacitat, sempre present, de domesticar, dominar, i tractar de quedar per dalt com a espècie. Fusta tallada, impressió digital, resines, escultura, fotografia, alumini, ferro... Tot un seguit d’artistes i materials que faran de la ciència un art. No t’ho perdes!

Art al Jardí se suma a altres projectes d'aquest grup com BOTÁNyCA, una reflexió artística del món de les plantes, i a Ars-Herbaria, una investigació desenvolupada en el Reial Jardí Botànic de Madrid on es va donar l’oportunitat de desenvolupar una obra de major dimensió.

Artistes participants: Almudena Armenta, Manuel Barbero, Elena Blanch, Sonia Cabello, Luis Castelo, Consuelo de la Cuadra, Teresa Guerrero, Toya Legido, Paris Matía, Agustín Martín-Francés, Jaime Munárriz, Joaquín Perea, Carlos Pereira, María Jesús Romero, Carmen Van den Eynde

Paral·lelament a la mostra Art al Jardí, el Botànic acull el cicle de conferències a càrrec de diferents professionals vinculats a la ciència, la investigació i l'art.