EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
NATURALESA, TÀCTIQUES I PERILLS DE LA PSEUDOCIÈNCIA

SEMINARIS: CIÈNCIA ENTRE DISCIPLINES

DIA: 30 ABRIL 2016 

ORGANITZA: Associació cultural Piratas de la Ciencia amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i el Col·legi Major Rector Peset

INSCRIPCIÓ: cal inscriure’s prèviament enviant un correu a pirates.de.la.ciencia@gmail.com o a cdciencia@uv.es amb l’assumpte “inscripció ciència entre disciplines seminari”. 

LLOC: Sala de Seminaris
HORA: De 10h a 14h
PREU: Activitat gratuïta. Aforament limitat de 30 persones
PONENTS: Angelo Fasce (Lògica i Filosofía de la Ciencia UV) i Fernando Cervera (Universitat de València)

El Botànic acull la jornada Naturalesa, tàctica i perills de la pseudociència, una activitat per prendre consciència d’aquest fenomen que afecta directament a la societat, que està emmarcada al cicle de seminaris “Ciència entre disciplines”. 

Aquest projecte pretén analitzar, des de diverses perspectives, el paper de la transversalitat en matèries com la medicina, la investigació o la ciència en general. I és que, a pesar de la híper-especialització d’algunes disciplines com la nano tecnologia, la genètica o la bioinformàtica, amb un marcat caràcter vertical, el seu avenç no seria possible sense la intervenció d’altres disciplines. Així, les humanitats, l’art i la ciència queden amalgamades per donar resposta a qüestions cada vegada més complexes. 

La jornada es dividirà en dos blocs: un a càrrec d'Angelo Fasce, sobre la naturalesa, les característiques lògiques i les epistemològiques de la pseudociència, i un altre a càrrec de Fernando Cervera, que versarà sobre les característiques sociològiques i el marc legal en el qual es desenvolupen.

I no tot serà teoria perquè també gaudirem d’ exercicis d'interacció amb pseudocientífics, d'anàlisi de textos i casos pràctics. Per últim, construirem per grups una pseudociència i buscarem les seues febleses.

MÉS INFORMACIÓ

www.piratasdelaciencia.com
www.uv.es/cdciencia