EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | EXPOSICIONS
TERRA CULTIVABLE

OBRA PICTÒRICA D’ENRIC RUIZ

DIES: 14 ABRIL  -  29 MAIG 2016. AMPLIADA FINS A LA 10 DE JUNY. 

SALA HORT DE TRAMOIERES DEL BOTÀNIC. ENTRADA GRATUÏTA
HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 20h.
INAUGURACIÓ: 14 ABRIL, 19.30H 

El Botànic presenta “Terra Cultivable”, el projecte pictòric d’Enric Ruiz que ens traslladarà fins als núvols de la seua ment per gaudir d’una magnífica vista cenital de l’Horta valenciana.

Un privilegiat hàbitat del nostre territori que mistura cultura, tradició i natura, i que no ha rebut el tractament que mereixia durant els darrers anys. Així ara Ruiz, catedràtic de dibuix i doctor en Belles Arts, li vol retre homenatge però des d'un altra perspectiva, l’aeria.

Més de 30 obres pictòriques de tècnica mixta que destacaran la distribució parcel·lària del cultiu i el traçat del regadiu i dels camins des d’un punt de vista artístic, mitjançant un món de textures i colors amb efecte collage d’una qualitat que impressiona a primera vista.  

Tot sense sense oblidar la part de denuncia sobre l’estat de l’Horta valenciana, el nostre patrimoni, aquest territori minifundista que ompli de riquesa vegetal i històrica l’epidermis de la terra.   

Aquest pintor de Meliana ha reflexionat com ningú sobre els colors de la terra i de l'aigua,  sobre la geometria euclidiana d'aquell paisatge. Els solcs traçats pels llauradors amb tiralínies, l'encaix dels diversos camps i cultius, l'explosió cromàtica, i la via blava o argentada de l'aigua, que s'enfila com una gran serp per la séquia mare, tot açò es recull amb una sorprenent habilitat en la seua obra. Des d'una tendència a l'abstracció i amb una mirada zenital, Enric Ruiz aconsegueix uns llenços on els colors s'hibriden, s'entremesclen i interactuen amb una vivesa extraordinària.
Martí Domínguez, Universitat de València

En uns moments tan crítics com els que vivim a hores d’ara, en que l’ocupació paisatgística ha esdevingut la justificació d’una part substancial de l’economia, a ventada tan alegrement com insensatament des de les institucions, convertint-se en una mena de cató del que no s’havia de fer, en un temps en què les infraestructures tampoc ho justifiquen tot atés l’impacte brutal sobre el medi rural, creadors plàstics com Enric Ruiz incideixen críticament des de les seues primmirades talaies d’observadors i el primorós domini de la composició, de la tècnica i del color en aquest punt d’inflexió en què es troba l’home i la terra.
Albert Ferrer, Universitat de València