EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | CURSOS
GASTROBOTÀNICA

(Imatge de Rodrigo de la calle, pioner de la gastrobotànica)

DIES: 21 FEBRER - 6 MARÇ 2016

MATRÍCULA: 15 GENER - 17 FEBRER 2016
SESSIONS I HORARI: 21 i 28 de febrer, i 6 de març. Diumenges de 10 a 14h al Laboratori didàctic
PROFESSOR: Víctor Benlloch
PREU: 70€ (materials inclosos). Únicament s'ha de portar un bon ganivet per a tallar els ingredients
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic interessat en la nutrició, la cuina o la gastronomia, i la seua relació amb els vegetals

DESCRIPCIÓ

Dins del cicle dels cursos d’hivern De la planta al plat us presentem aquesta proposta. Torna la Gastrobotànica al Botànic! Un curs d'allò més interessant per redescobrir els ingredients vegetals que formen part de la nostra cuina. I és que cada vegada emprem procediments més complexos i elaborats que han fet de la cuina tot un art, tècniques innovadores per a obtindre els sabors més exquisits que provoquen noves sensacions als nostres paladars.

Però el coneixement d’allò que mengem, dels ingredients que utilitzem a les nostres receptes, en general, continua sent molt escàs. Gaudim dels sabors, de l’aspecte i podem aprendre com ha estat preparat però desconeguem la seua història, les característiques i els secrets que amaguen els components del nostre plat. Ingredients que moltes vegades són vegetals o productes derivats i que no sabem de quines espècies de plantes procedeixen, quines parts s’han usat o com s’han transformat.

La botànica, a través de les seues diverses disciplines, pot ajudar a descobrir eixos secrets que amaguen les espècies vegetals mengívoles i que resulten desconegudes per al gran públic. I quina millor manera de conèixer molt més d'elles que mitjançant aquest curs, on podrem analitzar-les, cuinar-les, preparar diverses receptes i, per suposat, degustar-les al final de cada classe per valorar el nostre esforç.

El  curs, a càrrec del biòleg i guia botànic Víctor Benlloch, estarà estructurat en tres sessions, que seran sempre en diumenge de matí. En cada jornada elaborarem 4 o 5 receptes amb diferents espècies vegetals seleccionades en funció de les parts que s´utilitzen d'elles: primer fulles i flors, després arrels, tubercles, rizomes i tiges, i finalment fruits i llavors. Amb una menció especial als bolets!

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. 

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

1ª SESSIÓ: FULLES I FLORS
2ª SESSIÓ: ARRELS, TUBERCLES, RIZOMES I TIGES
3ª SESSIÓ: FRUITS I LLAVORS

DESCARREGA ACÍ EL PROGRAMA DEL CURS DETALLAT: