EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | EXPOSICIONS
MINIMETROS

FOTOGRAFIES DE KIRA MARTÍN MATEO

DIES: 19 NOVEMBRE 2015  -  31 GENER 2016 

ESTUFA FREDA DEL BOTÀNIC, ACTIVITAT GRATUÏTA AMB L'ENTRADA AL JARDÍ

HORARI: DE DILLUNS A DIUMENGE DE 10 A 18H

El Botànic presenta MINIMETROS, projecte fotogràfic de Kira Martín Mateo que omplirà de color i natura l'Estufa freda del Jardí fins al pròxim mes de gener. Sorprenents imatges del món vegetal on els detalls més diminuts seran els protagonistes.

I és que la tècnica macro ha estat el recurs perfecte amb el qual Kira ha pogut convertir sensacions, desitjos, petjades i emocions de la seua infància en imatges. Una infància molt vinculada a la terra, les estacions, la natura. Unes imatges on el xicotet es fa gran; l'invisible, visible; el desapercebut, es fa evident; l'insignificant, cobra importància. Tota la importància que realment té. 

Siempre he pensado que no hace falta viajar a países lejanos y exóticos, para descubrir imágenes impresionantes. Muchas veces, tenemos a nuestro lado imágenes únicas pero que, por su sencillez, cercanía y pequeñez, nos pasan desapercibidas. Son estas imágenes las que captan mi atención.

Cuando cojo mi cámara, nunca salgo a hacer fotos de algo en concreto. Sé que quiero hacer fotos , pero, en ese momento, no sé todavía de qué. Suelo caminar, sentarme en algún sitio, observar y esperar hasta que algo capta mi atención. Y, es ahí, cuando me meto de lleno en aquello que veo y no paro hasta que obtengo lo que busco.

Es este proceso, en el cual, es completamente necesario ir sin prisas. El tiempo utilizado, no es un tiempo perdido. Ese tiempo es la clave para conseguir lo que buscas; la instantánea está ahí; puedes darte de narices con ella, o puedes pasar de largo y perderla para siempre. Tu dedicación y tu paciencia harán que ocurra una cosa u otra.

Dos partes de técnica y ocho de corazón es la fórmula con la que esta fotógrafa consigue ver este mundo cada vez más increíble. Y es esa perspectiva tan especial es la que ahora nos invita a descubrir a través de 44 imágenes macro y un divertido concurso visual en el que tanto pequeños como adultos podrán participar. 

SOBRE KIRA MARTÍN MATEO

Com molts altres casos en aquest país, en la dècada dels 60 (11 de maig de 1967), vaig nàixer en Zurich (Suïssa). Als pocs mesos vaig tornar a Espanya on em vaig criar amb els meus avis en un petitíssim poble de Salamanca de no més de 100 habitants. Ells em van ensenyar a estimar, valorar i respectar una terra plena de vida; a gaudir de l'hivern i les seues gelades, relliscant-nos en les congelades aigües del riu, a admirar la primavera elaborant improvisats rams de flors, en l'hora de l'esbarjo, per a regalar-li'ls a la mestra de la petita escola unitària, a apreciar les llargues vesprades d'estiu arreplegant roselles en els camps plens de blat, a delectar-me amb els colors de la tardor jugant amb munts d'herba i fulles seques, convertint-nos en vertaders espantalls. Una terra que m'ha convertit en la persona que sóc avui. 

Vaig estudiar Magisteri en l'Escola de Formació del Professorat de Salamanca i després Psicologia en la Universitat de La Laguna, a Tenerife. Actualment sóc professora de Pedagogia Terapèutica en el Col·legi Santa María Marianistas d'Alboraia. Establida a València des de fa més de 20 anys, la meua vida professional ha estat sempre, d'un o una altra manera, vinculada a la natura (granges escoles, camps de treball voluntari juvenil, escoles d'educació ambiental).

La meua formació en el camp de la fotografia és totalment autodidacta. Investigar, llegir, provar, equivocar-me, deduir... un constant procés d'aprenentatge.