EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
CONCURS: (INS)PIRATS PEL BOTÀNIC

2ª EDICIÓ DEL CONCURS DE NARRATIVA I PINTURA RÀPIDES A L'AIRE LLIURE DEL BOTÀNIC

DIA: 20 MAIG 2017

LLOC: Jardí exterior del Botànic
HORARI: de 10 a 16h
INSCRIPCIÓ: La participació i inscripció són gratuïtes. El termini d’inscripció s’iniciarà el dia següent a l’anunci de la convocatòria i conclourà el 19 de maig a les 12 hores. La inscripció es realitzarà mitjançant el formulari disponible en aquesta pàgina web. Cada inscrit deurà esperar confirmació per correu electrònic per considerar la inscripció efectiva (els inscrits al llarg de les vacances de Pasqua rebran resposta a partir del 25 d’abril). No s’admetran inscripcions fora de termini. L’absència de dades o la seua inexactitud pot suposar l’exclusió de l’obra. 
MÉS INFORMACIÓ: Podeu contactar amb el Jardí Botànic al 96 315 68 16 i en cicbotanic@v.es

DESCRIPCIÓ 

Torna InsPirats pel Botànic, el concurs de pintura i narrativa ràpides a l’aire lliure, que celebràrem l’any passat amb molt bona acollida. En aquesta segona edició perseguim el mateix objectiu, convidar a tots aquells amb inquietuds artístiques i narratives a passar un dia pel Botànic gaudint de l’ambient, de la llum, de les col·leccions, i deixar anar la creativitat en les seues pintures i textos. Com ja us diem fa només dotze mesos, imagineu un lloc millor per deixar-se portar?

El dia 20 de maig estarà dedicat als participants, rebre’ls, que passen un dia agradable, i que finalment descobreixquen en l’entrega de premis quins son els InsPirats triats pel nostre jurat. A més, enguany està prevista també una exposició posterior, en este cas a la Sala Hort de Tramoieres, de les obres seleccionades i que romandrà al llarg de l’estiu.

La idea és que els participants de la secció de pintura vinguen al Jardí amb els seus cavallets i un llenç en blanc, trien el racó, planta, col·lecció que els parega més suggerent, i es llancen a crear una obra inspirada en el Jardí. Per la seua banda, els concursants de narrativa rebran una breu xerrada sobre el Botànic per conèixer més sobre l’espai i la seua història, tindran un lloc amb bibliografia de consulta, i se’ls donaran tres paraules que hauran d’introduir a la seua creació. Amb tot, hauran de passejar pel Jardí i, finalment, entregar un text manuscrit de temàtica lliure però que continga l’essència del nostre Jardí.

Si estàs interessat o interessada no ho dubtes, apuntat de forma gratuïta amb el formulari d’inscripció i porta tota la teua creativitat al Jardí el proper 20 de maig.

A més, InsPirats no només és un concurs, també és un escenari on mostrar que el Botànic és el marc perfecte per expressar-nos. Per això, es complementa amb tres tallers de creació artística previstos per al cap de setmana del 26 al 28 de maig. Un taller infantil de dibuix, i dos tallers per adults, un de còmic i natura i l’altre d’escriptura creativa breu relacionada amb la natura, son les propostes d’InsPirats d’enguany. La setmana del 25 d’abril us oferirem la informació detallada d’aquestes activitat, de moment, ací teniu el llistat dels tallers:

26 - 27 MAIG. TALLER D'ESCRIPTURA CREATIVA BREU I NATURA. JARDINERIA NARRATIVA
27 MAIG. TALLER DE DIBUIX I PINTURA. PAISATGES A LLAPIS
28 MAIG. TALLER INFANTIL DE DIBUIX. EL NOSTRE JARDÍ, UN MÓN D'INSPIRACIÓ

VÍDEO DE L'EDICIÓ ANTERIOR

BASES DEL CONCURS

1. PARTICIPACIÓ
Podran participar les persones majors de 16 anys, siga quina siga la seua nacionalitat o residència. Sols es podrà presentar una obra per autor.

2. LLOC I DATA DE REALITZACIÓ
El concurs serà al Jardí Botànic de la Universitat de València (c/Quart, 80), el 20 de maig de 2017, i no es podrà sortir del recinte amb l’obra. En cas de que les condicions meteorològiques no permeten la celebració del concurs, l’organització es reserva el dret a ajornar la convocatòria.

3. TÈCNICA I TEMÀTICA
PINTURA: La temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic, i serà vàlid qualsevol aspecte relacionat amb ell (arbrat, paisatge, passejos, racons, vistes, edificis...). La tècnica serà lliure.

NARRATIVA: La temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic, i el dia del concurs es faran públiques tres paraules que deuran ser incloses al relat. El text deurà ser manuscrit, amb lletra llegible i tinta negra, no podrà superar una cara d’un full, i podrà estar en valencià o en castellà.

4. MATERIALS I SUPORT
PINTURA: Els participants deuran acudir amb els materials necessaris per al desenvolupament de l’obra, inclòs el cavallet, que s’usarà per exposar l’obra el dia del concurs. Com a requisit per a concursar serà imprescindible presentar un suport rígid (llenç o qualsevol altre material suportat per bastidor), llis i sense textures, o amb una imprimació monocromàtica. Les mesures mínimes són de 50 cm, i les màximes de 120 cm, a cadascun dels costats. El suport s’encunyarà el mateix dia del concurs.

NARRATIVA: Els participants deuran acudir amb els materials necessaris per al desenvolupament de l’obra: un bolígraf o ploma de tinta negra, suport per a recolzar-se, i fulls o quadern per fer esborranys. L’organització facilitarà a cada participant un full especial on s’haurà d’escriure la versió definitiva del text, i que servirà per exposar l’obra. El full s’encunyarà el mateix dia del concurs.

5. INSCRIPCIÓ
La participació i inscripció són gratuïtes. El termini d’inscripció s’iniciarà el dia següent a l’anunci de la convocatòria i conclourà el 19 de maig a les 12 hores. La inscripció es realitzarà mitjançant un formulari disponible a la pàgina web www.jardibotanic.org. Cada inscrit deurà esperar confirmació per correu electrònic per considerar la inscripció efectiva. Per a més informació, contactar amb el Jardí Botànic al 96 315 68 16 i en cicbotanic@v.es. No s’admetran inscripcions fora de termini. L’absència de dades o la seua inexactitud pot suposar l’exclusió de l’obra.  

6. CELEBRACIÓ DEL CONCURS
El 20 de maig serà el dia del concurs al Jardí Botànic de la Universitat de València. Els participants es presentaran entre les 10 i les 12h a l’entrada principal del Jardí, on es comprovarà la seua inscripció al concurs, s’acreditaran i s’encunyarà el suport on realitzaran les obres.

PINTURA: Comprovada la inscripció i realitzat l’encunyat, es podrà iniciar la realització de l’obra. Els participants disposen fins a les 16h del mateix dia per a finalitzar-la. Les obres es presentaran sense firmar i es col·locaran als cavallets dels participants al lloc que indique l’organització per a la selecció del jurat i posterior entrega de premis.

NARRATIVA: Comprovada la inscripció i realitzat l’encunyat, els participants disposaran de temps lliure per estar al Jardí i prendre notes fins les 12h, quan seran convocats a un espai concret. Allí contaran amb una zona de biblioteca per consultar llibres relacionats amb el Jardí i amb la botànica, i rebran una breu xerrada per conèixer la història i col·leccions del Botànic. En acabar, podran iniciar la realització de l’obra. Els participants disposen fins a les 16h del mateix dia per a finalitzar-la. Les obres es presentaran sense firmar i es col·locaran al lloc que indique l’organització per a la selecció del jurat i posterior entrega de premis.

7. PREMIS
L’entrega de premis serà al Jardí Botànic, el mateix dia del concurs, per la vesprada. L’hora es comunicarà el dia del concurs. Els premis no podran ser compartits, però si declarar-los deserts. El primer i segon premi de pintura passaran a ser propietat del Jardí Botànic de la Universitat de València, assumint els drets de reproducció i exhibició.

PINTURA
PRIMER PREMI:
 600€ i diploma
SEGON PREMI: 300€ i diploma
ACCÈSSIT:  150€, diploma i abonament anual d’entrada al Jardí.

NARRATIVA
PRIMER PREMI: 400€ i diploma
SEGON PREMI: 200€ i diploma
ACCÈSSIT: 100€, diploma i abonament anual d’entrada al Jardí.

8.  JURAT
El jurat estarà relacionat amb el món de l’art i la cultura, i estarà designat pel Jardí Botànic. La seua identitat es farà pública durant l’entrega de premis.

9. EXPOSICIÓ I RETIRADA DE LES OBRES
Es farà una exposició a la Sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic amb les obres presentades, durant un període de temps que serà anunciat en l’acte d’entrega de premis. Les obres podran signar-se per a ser exposades després de l’entrega de premis. En cas de que el nombre d’obres supere la capacitat expositiva de la Sala, el jurat farà una selecció. Acabada l’exposició, els participants podran retirar les seues obres en un termini de 15 dies, sent imprescindible la presentació del document que acredite la participació. En cas de no retirar l’obra s’assumirà la renuncia a ella.