EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: VALENCIA MUSULMANA. ALQUERÍAS FORTIFICADAS Y TORRES DEFENSIVAS

ORGANITZA LLIBRERIA PATAGONIA

DIA: 11 ABRIL 2017

LLOC: Auditori Joan Plaça
HORA: 19.30h
ENTRADA: gratuïta, aforament limitat 

El Botànic col·labora amb la Llibreria Patagonia en la presentació d’una sèrie de publicacions d’allò més naturalistes. Acabarem el pròxim 11 d’abril amb Valencia musulmana. Alquerías fortificadas y torres defensivas.

I és que les alqueries i torres són elements arquitectònics que van ajudar a protegir la riquesa de l’horta valenciana davant els exèrcits de la Corona d’Aragó al s.XIII, amb  un fort entramat que impedia o dificultava els avanços de la Conquesta, abans que els grups armats arribaren a les muralles de Balansiya, la València musulmana. Nombroses alqueries poblaven tot el territori, i d'elles hui en dia només han resistit les torres, les parts més  sòlides i cridaneres, que han passat a estar integrades als nuclis poblacionals, com a emblema de la nostra història.

La presentació del llibre es convertirà en tot un homenatge al seu autor Rafael Cebrián, creador de nombrosos títols relacionats amb l’excursionisme i les muntanyes valencianes, com Por las cumbres de la Comunidad Valenciana, Altea, mar y montaña, o Caminando por el Alto Mijares, entre altres. La seua labor en la difusió de l'excursionisme en terres valencianes ha estat inqüestionable, però també ho ha estat la seua defensa de les muntanyes i de la seua natura, no faltant en cap de les seues publicacions un missatge a favor de preservar el patrimoni natural i paisatgístic de les nostres muntanyes mediterrànies.

Per això, volem aprofitar per a retre homenatge a la gran trajectòria de Cebrián com a divulgador i defensor dels espais naturals valencians. T'apuntes?

MÉS INFORMACIÓ

www.libreripatagonia.com